Társoldalunk:

A Juventus ellen mutatott bátor játékkal elérhető az Európa-liga a Fradi számára

2020.12.03. 00:33

A Ferencváros játékosai közül Dibusz Dénes, Botka Endre és Lovrencsics Gergő nyilatkozott az M4 Sportnak a Barcelona elleni, 3-0-ás vereséggel véget ért BL-mérkőzés után, a lefújást követően.

A Fradi kapusa, Dibusz Dénes a mérkőzés után elmondta, hogy a kapott góloknál kiszolgáltatott helyzetben volt, és tulajdonképpen belemelegedni sem tudott a mérkőzésben, hiszen az első védése a félidő végén volt - ekkorra már három góllal vezetett a katalán sztárcsapat.

Meglehetősen demoralizáló volt, hogy akkor kerültek helyzetbe, amikor csak akartak. Messi és Coutinho nélkül is nagyon veszélyesek tudtak lenni támadásban, nem véletlen, hogy a múlt héten Kijevben is négy gólt tudtak rúgni" - tette hozzá Dibusz.

A zöld-fehérek kapusa azt is hozzátette, hogy a második félidőben már jobban játszott a Fradi, többet tudta tartani a labdát. "Ma láthattuk, hogy egyelőre hol van a helyünk a mezőnyben" - zárta gondolatait.

Dibusz Dénes nem tehetett a bekapott gólokrólFotó: Csudai Sándor - Origo

A Ferencváros jobbhátvédje, Botka Endre az első mérkőzésen nem érzett ekkora különbséget, hogy ennyire ne tudták volna megtartani a labdát, mint ezen a meccsen.

 "Az első 25 percben nem találtuk az ellenszert arra, hogyan állítsuk meg őket, többször a széleken is mögénk tudtak kerülni. A második félidőben jobban játszottunk. A megszerzett labdákkal azonban sokszor nem tudtunk mit kezdeni sokszor, nem igazán voltak üres emberek" – vélekedett a hátvéd.

A védő elmondta, hogy Ousmane Dembélé és Jordi Alba ellen nehéz volt védekezni, de úgy gondolja ebből a mérkőzésből is sokat tanulhattak, fontos, hogy bátrabban és nyugodtabban játsszanak, mert abból csak profitálhatnak a későbbiekben.

Botka Endre szerint ebből a meccsből sokat tanulhattakFotó: Csudai Sándor - Origo

A Fradi játékosai közül a csereként beállt Lovrencsics Gergő, az együttes csapatkapitánya is válaszolt az M4 Sport riporterének kérdéseire. Elmondása szerint rosszul érzi magát a 3-0-ás vereség miatt, még akkor is, ha a világklasszisokkal felálló Barcelona volt az ellenfél, amely nem érezte meg Messi hiányát, hiszen rajta kívül is kiváló labdarúgókból áll a játékoskerete. Úgy látta, hogy a Ferencváros mindent elkövetett, de pontatlanok voltak, a hibákat a katalán sztárcsapat pedig kegyetlenül megbüntette.

A csoportban a harmadik hely megszerzésének esélyeit ekképpen látja: Az a cél, hogy ez meglegyen, tudtuk régen is, hogy igazából ezért kell küzdeni. A Torinóban mutatott bátrabb játék kell a Dinamo Kijev ellen is – állapította meg.

A Ferencváros jelenleg öt forduló után a Bajnokok Ligája G csoportjának negyedik helyén áll 1 ponttal. December 8-án a szintén egypontos, harmadik Dinamo Kijevhez látogat. Ha a Fradi jó eredményt ér el, (nyer vagy 2-2-nél többgólos döntetlent ér el) akkor bejut az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába, tehát 2021-ben is pályára léphet nemzetközi kupamérkőzésen.