Társoldalunk:

Maradona meze mellett Pelé vb-trófeáját is elárverezik

2020.12.02. 14:39

A felkínált tételek között van egy olyan, még az 1988-1989-es olasz bajnoki szezonban használt labda is, amelyet Maradona a Napoli játékosaként írt alá.

Diego Maradona és Pelé futballrelikviái is szerepelnek a kínálatban azon az árverésen, amelyet csütörtökön rendeznek New Jersey-ben.

Az insidethegames.biz beszámolója szerint az argentin labdarúgás múlt szerdán, 60 évesen elhunyt nagy alakjának az a meze is helyet kapott az aukción, amelyet a nemzeti együttesben viselt 2010 novemberében, Buenos Airesben a világválogatott elleni mérkőzésen.

A 6-3-ra megnyert meccsen Maradona két gólt is szerzett.

A felkínált tételek között van egy olyan, még az 1988-1989-es olasz bajnoki szezonban használt labda is, amelyet Maradona a Napoli játékosaként írt alá.

A 20. század két legnagyobb labdarúgóinak relikviáit árverezik el.Forrás: AFP/Patrick Kovarik

A 80 éves Pelének egy egészen különleges trófeáját szintén árverésre bocsátják: annak a vb-győztest megillető serlegnek az egyedi másolatát, amelyet a nemzetközi sportági szövetség, a FIFA ítélt oda a brazilok élő legendájának. Pelé azután kapta meg a Jules Rimet-kupa utánzatát, hogy 1970-ben harmadik alkalommal lett Brazíliával világbajnok.

Az árverésen a csúcskategóriás termékek sorában a futballkiválóságokéi mellett olyan más sportcsillagok emléktárgyai is szerepelnek, mint a bokszoló Muhammad Ali, a jégkorongozó Wayne Gretzky vagy a teniszező Rafael Nadal.Becslések szerint az aukció összbevétele a 800 ezer dollárt is elérheti.