Kétgólos hátrányból felállva győzött a Milan az El-ben

fbl Horizontal
AC Milan's Portuguese defender Diogo Dalot (L) shoots on goal during the UEFA Europa League Group H football match AC Milan vs Celtic on December 3, 2020 at the San Siro stadium in Milan. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)
Vágólapra másolva!
Huszonnégy csapat lépett pályára az Európa-liga (El) csütörtöki játéknapján 18.55-kor. A párosításokból két párharc emelkedett ki, a Miláné és a Tottenhamé. Az ötödik csoportkörben a sérülés miatt Zlatan Ibrahimovic nélkül felálló olasz csapat egy nem mindennapi mérkőzésen nyert a Celtic ellen hazai pályán, míg a londoni klub 1-0-ás hátrány után 3-3-as döntetlent játszott a LASK Linz otthonában.

Még hét perc sem telt el Milánóban a meccsből, amikor egy hatalmas védelmi hiba után a Celtic játékosa, Rogic csapott le a labdára és megszerezte a skótok vezető gólját a mérkőzésen. Nem sokáig maradt 1-0 az eredmény, mert hét perccel később egy kiváló kiugratás után Edouard belőtte a vendégek második találatát is.

A 24. percig kellett várni az első milánói gólig, amely egy pazar szabadrúgás után született.

Calhanoglu nagyjából 24-25 méterről futhatott neki a labdának a Celtic kapujával szemben és védhetetlenül bombázta azt a hálóba, 2-1-re módosítva az állást.

Két perccel később egy szép hazai akció végén aztán Castillejo egyenlített, így még félóra sem telt el a találkozóból és négy nem akármilyen gólt szereztek a csapatok.

A második félidő ötödik percében Hauge fantasztikus cselsorozat végén szerezte meg a Milan harmadik találatát, amivel a hazaiak átvették a vezetést a mérkőzésen. Ezután sem álltak meg a milánóiak, a 82. percben Hauge szép szólója és cselei után jól passzolt a tizenhatoson belül Diaznak, aki magabiztosan emelte a kapuba a labdát, így bebiztosította az AC Milan győzelmét.

A találkozón több gól már nem esett, az olasz klub ezzel a 4-2-es sikerrel öt fordulót követően, tíz ponttal a Lille mögött a második helyen áll a H csoportban.

Harry Kane ezúttal nem lehetett a Tottenham segítségére. Forrás: AFP/Mike Hewitt

A Tottenham csapatából hiányzott az egyik legnagyobb sztár, Harry Kane egy kisebb sérülés miatt. A mérkőzésen az első félidő hajrájára tartogatták a csapatok a gólokat, előbb Michorl lőtt egy óriási gólt a hazai együttesből, nagyjából 26-28 méterről. Majd a félidő vége előtt Bale egyenlített tizenegyesből, így 1-1-s állásnál mehettek el a felek a szünetre.

A második félidő 11. percében aztán a Tottenham játékosa, Son Heung-Min kapott egy jó labdát, amivel egészen a kapuig futott és belőtte csapata második, vezető gólját. Sokáig úgy tűnt ez marad a végeredmény, aztán a 84. percben Eggestein egyenlített egy nagy lövéssel.

Nem volt tartós a hazai öröm a 2-2 után, mert két perccel később ismét büntetőt kapott a Tottenham, és Alli D. magabiztos lövésével 3-2-re módosította az állást.

A meccsnek még ezután sem volt vége, mert a hosszabbítás harmadik percében Karamoko óriási lövéssel egyenlített ki és állította be a 3-3-as végeredményt, így a londoni klub 10 ponttal a J csoport második helyén áll a Royal Antwerp FC mögött.