Társoldalunk:

A normálisnál kétszer nagyobb volt Maradona szíve

2020.12.03. 08:21

Egy hete, 60 éves korában halt meg Diego Maradona. A világbajnok futballista halála óta nem csillapodnak a kedélyek Argentínában. A Clarin című lap most azt is kiderítette, hogy a boncolás során külön vizsgálatnak vetették alá Maradona szívét.

Maradona szíve 503 gramm, vagyis fél kilogramm súlyú - írta az újság. Azt is hozzátették, hogy ez a normális kétszerese. 

Mario Baudry ügyvéd, aki a vizsgálatok során a családot képviseli, azt mondta: "Úgy gondoljuk, hogy Diego Maradona természetes halállal halt meg."  Ugyanakkor a helyi rendőrség tovább folytatta a vizsgálatokat a futballista halálával kapcsolatban. Most Maradona volt pszichiáterének, Agustina Cosachovnak a házát kutatták át. Korábban Maradona orvosának házában is házkutatást végeztek. Maradona összes orvosi leletét lefoglalták. Ugyancsak lefoglalták a világbajnok összes mobiltelefonját, az ezeken lebonyolított hívásokat most elemzik.  Összesen négy telefonról van szó. Ugyanakkor fontos fejlemény, hogy Maradona halálának ügyében eddig senkit sem tartóztattak le.