Erling Haaland idén már nem léphet pályára sérülése miatt

Bajnokok Ligája, 4. forduló, kedd
Dortmund's Norwegian forward Erling Braut Haaland (L) is congratulated by Dortmund's Swiss coach Lucien Favre as he is substituted during the UEFA Champions League group F football match BVB Borussia Dortmund v Club Brugge in Dortmund, western Germany, on November 24, 2020. (Photo by Ina Fassbender / AFP)
Vágólapra másolva!
A Borussia Dortmund a Lazio elleni döntetlennel már nyolcaddöntős a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a német csapatnál azonban több a rossz, mint a jó hír a szerdai találkozó után.

A BL-meccs előtti utolsó edzésen szalagszakadást szenvedett Erling Haaland, akire idén már várhatóan nem számíthat a BVB.

"Erling január elejéig nem játszhat. Talán túl sok meccse volt"

- nyilatkozott Lucien Favre vezetőedző.

Erling Haaland sérülésével súlyosbodnak a Dortmund gondjai Forrás: AFP/Ina Fassbender

A norvég csatár kiesése érzékenyen érinti a Dortmundot, hiszen Haaland gyakorlatilag futószalagon termeli a gólokat, a BL-ben hat találattal vezeti a góllövőlistát, novemberben a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgónak választották (Golden Boy), a Bundesligában nyolc meccsen tízszer talált a hálóba.

Az 1-1-re végződött összecsapáson a németek szerint jogtalan 11-essel egyenlített a Lazio.

- háborgott Favre, Michael Zorc, a Dortmund sportigazgatója pedig azt kifogásolta, hogy a játékvezető nem kérte a videobíró segítségét.

A Lazio ellen megsérült Mats Hummels is, az első vizsgálatok szerint azonban a világbajnok védő állapota nem súlyos.