Társoldalunk:

Megint nem tudott nyerni az Újpest

2020.12.04. 22:08

Péntek este a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának nyitómérkőzésén az újonc Budafok hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott az Újpest FC-vel.

Az újonc Budafok – a Ferencvároson kívül egyedüliként – csak tíz mérkőzést játszott az NB I-ben, de így is a hetedik helyről várhatta a találkozót tizennyolc ponttal. A legutóbbi három fordulóban azonban csak egy pontot szerzett. A Budafok pályaválasztóként eddig mindössze négy bajnoki mérkőzést játszott a szezonban, kettőt megnyert, kettőt elveszített. Az Újpest eggyel több mérkőzést számlál, viszont csak 11 pontja van. A teljes mezőnyben a legtöbb gólt kapta eddig, még akkor is, ha leszámítjuk a Diósgyőr elleni ki nem állás miatti, „adminisztratív" hármat. A lila-fehérek vendégként a legutóbbi három meccsüket elveszítették, a Ferencváros és a MOL Fehérvár ellen a pályán, a Diósgyőr ellenit a ki nem állásuk miatt.

A találkozó elején a lila-fehérek többet birtokolták a labdát, a hetedik percben Nemanja Antonov révén a vezetést is megszerezhették volna, de Poser Dániel védte a szerb támadó közeli lövését.A Budafok első helyzetére a 24. percig kellett várni, igaz, azt is az Újpest hozta össze. Egy hazagurult labdát Filip Pajovic vetődve akart megfogni, de kiejtette azt, utána pedig a tizenhatoson kívül felrúgta a labdát megszerző Szabó Mátét. Káprály Mihály játékvezető azonban csak sárga lappal díjazta az újpesti kapus megmozdulását, a 17 méteres szabadrúgást pedig a Puskás-díjas Zsóri Dániel fölé lőtte. Öt perccel később Kulcsár Kornél is helyzetbe került egy rossz újpesti hazaadás után, azonban a budafoki támadó lövése elakadt Pajovicban. A folytatásban a Budafok akarata érvényesült, de a hazai csapat nem tudta megszerezni a vezetést az első félidőben.

A második félidőt az Újpest kezdte aktívabban, azonban az 55. percben a Budafok szerzett vezetés. Az Újpest középpályása, Nikola Mitrovic hozott össze egy tizenegyest, amit Kovács Dávid a kapu jobb oldalába lőtt.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Sokáig azonban nem örülhettek a vezetésnek a budafokiak, mert az 59. percben egyenlített az Újpest. A csapatkapitány Simon Krisztián jobboldali szögletére a 20 éves Csongvai Áron érkezett, és hat méterről a kapu jobb oldalába fejelt. 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Ezt követően mindkét csapat nyíltabban játszott, a legnagyobb gólszerzési lehetőség a Budafok előtt adódott, azonban Kulcsár Kornél 10 méteres lövését Jorgosz Kutrumpisz kivágta a gólvonalról.

A hajrában az újonc Budafok kis híján megszerezte a győztes gólt. A 86. percben egy bedobás után Ihrig-Farkas Sebestyén lépett ki az elbámészkodó újpesti védők között, a közeli lövése a jobb kapufán csattant, a kipattanót pedig Szakály Péter kivágta a gólvonalról az érkező Takács Roland elől. A 92. percben ismét villant a Budafok. Egy baloldali beadás átpattant Lirim Kastrati feje fölött, az érkező Takács pedig tíz méterről, ráfordulásból telibe lőtte a kapufát, így az eredmény már nem változott.

A Budafok már négy, az Újpest öt mérkőzés óta nem tudott nyerni, bár utóbbi esetében benne van az a miskolci vereség is, amelyen a játékosokat sújtó koronavírus-járvány miatt nem állt ki a DVTK ellen.

A Budafok házigazdaként, az Újpest vendégként először ért el döntetlent a szezonban. Augusztusban a két együttes első, újpesti összecsapása is 1-1-re végződött.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Budafoki MTE-Újpest FC 1-1 (0-0)
Budafok, zárt kapus, v.: Káprály
Budafoki MTE: Póser - Huszti A. (Margitics, 52.), M. Nikolic, Romic, Medgyes - Micsinai, Oláh - Kovács D., Kulcsár K. (Lőrinczy, 75.), Szabó M. (Takács, 66.) - Zsóri (Ihrig-Farkas, 66.)
Újpest FC: Pajovic - Kastrati, Kutrumpisz, Baosic, Antonov - Csongvai, Onovo, Mitrovic (Szakály P., 77.) - Simon (Bacsa, 77.), Perosevic (Gigic, 92.), Beridze (Pauljevic, 92.)
gólszerzők: Kovács D. (55., 11-esből), illetve Csongvai (59.)
sárga lap: Huszti A. (22.), Kulcsár K. (62.), Ihrig-Farkas (84.), illetve Pajovic (24.), Csongvai (37.)