Társoldalunk:

A világbajnok De Rossi és a vb-döntős Van der Vaart hozhat szerencsét a magyar válogattnak

2020.12.04. 11:32

Marco Rossi csapata a harmadik kalapból várhatja a sorsolást.

A 2022-es katari világbajnokság selejtezőcsoportjainak sorsolása december 7-én lesz Zürichben, ahol a 2006-os világbajnok olasz válogatott egykori középpályása, Daniele De Rossi, és a 2010-ben világbajnoki döntőt játszó holland válogatott irányítója, Rafael van der Vaart lesznek azok, akik segédkeznek a sorsolás lebonyolításában - derül ki a FIFA által megosztott információk alapján.

De Rossi a 2006-ban világbajnoki címet szerzett olasz labdarúgó-válogatott oszlopos tagja volt, aki a 2010-es dél-afrikai vb-n illetve a négy évvel későbbi brazíliai kontinenstornán is részt vett. A játékos 117 válogatottsággal büszkélkedhet a nemzeti csapatban. Pályafutása alatt a klubcsapatában, az AS Rómában az egyik legikonikusabb játékossá vált Francesco Totti mögött. Később az argentin Boca Juniors csapatában is játszott.

Világbajnok lett 2006-ban OlaszországgalForrás: AFP/Marcello Paternostro

A 109-szeres holland válogatott, Van der Vaar szintén részt vett a 2006-os németországi világbajnokságon, és tagja volt a négy évvel későbbi fináléban szereplő keretnek Dél-Afrikában. A labdarúgó olyan klubokban mutatta meg tehetségét, mint az Ajax, Hamburg, Real Madrid, Betis, vagy a Tottenham. 

Van der Vaart a gólját ünnepli a Hamburg színeibenForrás: AFP/Angelika Warmuth

Azt gondolom, hogy a katari világbajnokságra való kijuttás kemény feladat lesz a csapatoknak. Látható, hogy nemzetközi szinten egyre kisebb a különbség a válogatottak között - mondta De Rossi.

Világbajnokságon játszani mindig különleges érzés. Te képviseled az országod miközben az egész világ titeket figyel. - nyilatkozta Van der Vaart.

A sorsolásra december 7-én, hétfőn kerül sor Zürichben.Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Marco Rossi csapata a harmadik kalapból várhatja a sorsolást. A 2022-es katari világbajnokságra Európából a 10 csoportgyőztes mellett hárman a pótselejtezőből juthatnak ki. A tíz csoportmásodik mellett a Nemzetek Ligája két legjobb, ki nem jutott csoportgyőztese versenyezhet majd a maradék három helyért.

A 32 csapatos katari világbajnokságot 2022. november 21. és december 18. között rendezik meg.