Társoldalunk:

Megható búcsúlevelet írt Pelé Diego Maradónának

2020.12.04. 13:28

A labdarúgás történetének egyetlen háromszoros világbajnoka, Pelé egy héttel Diego Maradona halála után búcsúlevelet írt a legendás játékosnak.

A 80 éves brazil sportember az Instagramra feltöltött írásában úgy fogalmazott: "egy zseni voltál, aki elvarázsolta az egész világot... Bűvész voltál, amikor a labda a lábadnál volt, egy igazi legenda. Mindenekelőtt azonban az én nagyszerű barátom, hatalmas szívvel" - írta a szintén legendás Pelé Maradonának, aki 60 éves korában, múlt hét szerdán (november 25-én) hunyt el szívinfarktusban.

"Nagyszerű barátom, köszönöm Neked az egész közös utunkat. Egy napon a mennyországban egy csapatban játszunk majd" - fogalmazott Pelé, és hozzátette, Maradona hirtelen bekövetkezett halála miatt már nem tudta neki személyesen elmondani, ezért most leírja: "Szeretlek, Diego."

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, 1997-ben vonult vissza, edzőnek állt, de azóta egészségi problémákkal küszködött. Halála után egy nappal a Buenos Aires északnyugati külvárosában, a Bellavistában lévő Béke Kertje (Jardín de Paz) temetőben helyezték örök nyugalomra.