Társoldalunk:

Nem telik el úgy nap, hogy Jürgen Klopp ne aggódjon valami miatt

2020.12.05. 12:41

Jürgen Klopp, a Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a Brexit miatt változik a játékosok szerződtetésének szabályozása, ami kedvezőtlen hatással lesz az angol futballra.

A szigetországi klubok januártól az Európai Unióból munkavállalási engedély nélkül nem igazolhatnak futballistákat, 18 éven aluli külföldieket pedig egyáltalán nem szerződtethetnek.

"Még mindig várom, hogy valaki elmondja a Brexit első előnyét - fogalmazott a német tréner a Guardianben megjelent kommentárjában. - Mi lesz ténylegesen jobb a Brexit után? Nyilvánvalóan nem az én dolgom ezt megítélni, de mint érintett azért várom a Brexit első igazán pozitív hatását."

Klopp aggódik a játékosszerződtetések szabályainak változása miattForrás: AFP/Paul Ellis

Klopp ugyanakkor emlékeztetett rá, a labdarúgás vezetői mindent elkövettek azért, hogy csökkentsék a hátrányos következményeket, és még rosszabb lenne a helyzet, ha nem küzdöttek volna ezért.

"Michael Edwards (a Liverpool sportigazgatója) részese volt ezeknek a tárgyalásoknak, és a többi klub is keményen harcolt a megoldásért - valamiféle jó, vagy a lehető legjobb megoldásért. Ezek nélkül az egyeztetések nélkül rosszabb lenne a helyzet" - tette hozzá.