Társoldalunk:

Legnagyobb sztárjai nélkül is nyert a PSG a bajnoki rangadón - videó

2020.12.05. 22:53

A Ligue 1 szombat esti rangadóján a Montpellier a PSG-t fogadta a 13. fordulóban. A találkozón a fővárosiak a legnagyobb sztárjaik, Neymar és Mbappé nélkül álltak fel a meccsre, amelyet 3-1-re nyertek meg.

Az első félidő 33. percében született meg a PSG vezető gólja, miután Di María jó passza után Dagba lőtt a hazaiak kapujába.

Nem sokáig tartott a fővárosi öröm, mert még a félidő hajrájában némi szerencsével is, de Mavididi révén a Montpellier egyenlíteni tudott, így 1-1-s eredménnyel mentek el a felek a szünetre.

A második 45 percben is próbálkoztak a csapatok, hogy eldöntsék a három pont sorsát, és végül ez a PSG-nek sikerült. A 77. percben Kean egy szép kontratámadás végén óriási gólt lőtt, ami után le is cserélték, a helyére Mbappé érkezett az utolsó szűk negyedórára.

Sőt, a második gólra még egyet lőttek a párizsiak a 91. percben, méghozzá egy tanári akció végén, amelynél az utolsó labdaérintésnél a csereként beállt Mbappé lényegében már csak bepasszolta az üres kapuba a labdát.

A 3-1-s eredménnyel a PSG továbbra is vezeti a bajnokságot, méghozzá négy ponttal a Marseille előtt (bár ők két mérkőzéssel kevesebbet játszottak eddig), míg a Montpellier a hatodik helyen áll a tabellán.