Beszólt a bírónak a futballista, akit ezért kiállítottak a baszk rangadón - videó

fbl Horizontal
Alaves' players speak with the Spanish referee Jose Luis Munuera Montero after Argentinian midfielder Rodrigo Battaglia receives a red card during the Spanish League football match between Deportivo Alaves and Real Sociedad at the Mendizorroza stadium in Vitoria on December 6, 2020. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Sociedad 0-0-s döntetlent játszott a Deportivo Alavés otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 12. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.

Nehéz dolga volt a legutóbbi öt mérkőzésén veretlen Alavés otthonában a BL-indulásért küzdő Real Sociedadnak. Imanol Alguacil rutinos futballistái közül David Silva, Asier Illaramendi és Nacho Monreal után a góllövőlista élén álló Mikel Oyarzabal sem léphetett pályára sérülés miatt.

Már a 4. percben megszerezhette volna a vezetést a vendégcsapat. Portu ziccerben teljesen érthetetlen módon a kaputól távolodva vezette a labdát, hogy aztán beadja. Alexander Isak közelről próálkozhatott, Fernando Pacheco a gólvonalon kiütötte a labdát. Két perccel később Alex Remiro rossz kifutását Joselu nem tudta megbüntetni. A támadó a tizenhatos vonaláról fölé emelte a labdát.

A játékrész második felében Martin Merquelanz és Ander Guevara is tisztán lőhetett, Pacheco ismét védeni tudott. A spanyol kapusra a második félidőben sem voltak szavak, előbb Isak, majd a hajrában Willian José lövését is bravúrral hárítani tudta.

A két baszk együttes összecsapásának legérdekesebb eseménye a 61. perchez köthető. Rodrigo Battaglia valami nagyon csúnyát szólhatott oda a játékvezetőnek, mert Munuera Montero piros lappal kiállította érte.

A Real Sociedad fél órát emberelőnyben támadhatott, de nem tudott élni a lehetőséggel. A Deportivo Alavés kihúzta a végéig, és 0-0-s döntetlent játszott a La Liga második helyezettjével.

La Liga, 12. forduló:
Alavés-Real Sociedad 0-0
Villarreal-Elche 0-0
korábban:
Osasuna-Real Betis 0-2 (0-0)
Granada-Huesca 3-3 (1-1)
szombaton játszották:
Cádiz-FC Barcelona 2-1 (1-0)
Atlético Madrid-Real Valladolid 2-0 (0-0)
Sevilla-Real Madrid 0-1 (0-0)
Levante-Getafe 3-0 (2-0)
pénteken játszották:
Athletic Bilbao-Celta Vigo 0-2 (0-0)
hétfőn játsszák:
Eibar-Valencia 21.00