Vágólapra másolva!
A H csoport küzdelmei ígérkeznek a legizgalmasabbnak a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján, ebben a négyesben ugyanis a záróforduló előtt még nincs továbbjutó, és három csapat küzd az első két helyért.

Az előző szezonban döntős Paris Saint-Germain, amelynek Lőw Zsolt a másodedzője, a Manchester United és az RB Leipzig, amelynek Gulácsi Péter és Willi Orbán személyében két magyar válogatott játékosa is van, egyformán kilenc pontot gyűjtött az első öt kör alatt.

A legkényelmesebb helyzetben a francia együttes van, mert a már biztos kieső, sereghajtó Basaksehirt fogadja, és mivel közvetlen riválisai ellen jobb az egymás elleni összevetésben, akár egy vereséggel is továbblép, feltéve, ha a másik találkozó nem döntetlennel zárul.

Gulácsi Péterék a Manchester United ellen biztosíthatják be továbbjutásokat Forrás: AFP/Franck Fife

A másik mérkőzést Lipcsében rendezik, ahol a Manchester Unitednek már a pontszerzés is elég ahhoz, hogy a nyolcaddöntőbe jusson, míg a házigazda németeknek mindenképpen győzniük kell, illetve számukra csak akkor elég a döntetlen, ha a törökök meglepetést okoznak és diadalmaskodnak Párizsban. A németek és az angolok is idegenben szerepeltek a hétvégén a bajnokságban, előbbi csapat 3-3-as döntetlent játszott a Bayern Münchennel, utóbbi pedig 3-1-re győzött a West Ham United otthonában.

Az E jelű négyesben már minden kérdés eldőlt, a Chelsea csoportelsőként, a Sevilla pedig másodikként lép tovább a 16 közé, míg a Krasznodar tavasszal az Európa-ligában folytathatja. A keddi játéknapon az oroszok Londonban lépnek pályára, a spanyolok pedig a Rennes vendégei lesznek.

A Borussia Dortmund a csoportelsőségért lép pályára Szentpéterváron Forrás: AFP/Ina Fassbender

Az F csoportban még csak a Borussia Dortmund továbbjutása biztos, a németek a csoportelsőséget is megszerezhetik, ha győznek a már biztos búcsúzó, sereghajtó Zenit otthonában. A másik továbbjutó helyért a Lazio és a Club Brugge küzd, ha az olaszok elkerülik a vereséget Rómában, akkor húsz év után először ismét bekerülnek a kieséses szakaszba.

Az F csoportban 18.55, a többiben 21 órakor kezdődnek a mérkőzések.