Vágólapra másolva!
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid világklasszis védője, Sergio Ramos november közepén, a Németország elleni, 6-0-ra végződő NL-mérkőzésen szenvedett combhajlító-izom sérülést, azóta nem lépett pályára. Azonban úgy néz ki, a sérülése már a múlté, legalább Zinadine Zidaene nevezte a Borussia Mönchengladbach elleni BL-meccsre.

A Real Madrid az életéért fog küzdeni szerdán a német Borussia Mönchengladbach ellen hazai pályán. Ebben nagy segítségére lehet a spanyol sztárcsapatnak a csapatkapitány, Sergio Ramos, aki bekerült a BL-keretbe a sérülése után.

A Borussia Mönchengladbach (8 pont) és a Sahtar Donyeck (7) áll továbbjutó helyen, viszont szerdán mindkét gárda vendégként lép pályára, ráadásul az előzetesen biztos továbbjutónak tartott két favorit, a Real Madrid (7) és az Internazionale (5) otthonában.

A képlet az olaszok szempontjából végtelenül egyszerű: nekik mindenképpen nyerniük kell, illetve azért szurkolniuk, hogy ne szülessen döntetlen Madridban. Utóbbi esetben ugyanis a Mönchengladbach megelőzné őket, a Real Madriddal pedig azonos pontszámmal végeznének, és az egymás elleni összevetésben alulmaradnak, tekintve, hogy mindkétszer kikaptak a spanyoloktól. Abban az esetben viszont, ha valamelyik fél győzni tud a spanyol fővárosban, akkor továbbjutnak, hiszen megelőzik a vesztest: a spanyolokat pontszámmal, a németeket az egymás elleni eredménnyel.