Kiderült, hogy mikor folytatódik a PSG BL-meccse a Başakşehir ellen

fbl Horizontal
Az Istanbul Basaksehir játékosai az öltözőbe vonultak
Vágólapra másolva!
A PSG BL-meccse a 14. percben félbeszakadt, miután a török ellenfél játékosai levonultak a pályáról.

A Paris Saint-Germain kedden este a török İstanbul Başakşehir csapatát fogadta a Parc des Princes stadionban a labdarúgó Bajnokok Ligája H csoportjának 6. fordulójában.

A találkozó 14. percében a kispadon tartózkodó Pierre Webo heves szóváltásba keveredett a negyedik számú játékvezetővel, amiért kiállították. Webo ezt követően piros lapot kapott, a İstanbul Başakşehir játékosai pedig az öltözőbe vonultak a PSG focistáival együtt, a találkozót pedig félbeszakították.

Az történt, hogy a román negyedik játékvezető jelezte a szintén román bírónak, Hategannak, hogy a kispadról ki kell állítani valakit. Arra a kérdésre, hogy kit, Webóra mutatott és azt mondta: "Azt a feketét". A fekete románul "negru". Ezt hallotta meg Pierre Webo, és ahogy a közvetítésben is hallatszik, folyamatosan azt kérdezte franciául: "Miért mondta azt, hogy néger (negro) ?".

A helyzetet hiába tisztázták, a törökök - és a PSG sztárjai, Mbappé és Neymar - szerint az is rasszizmus, hogy feketének nevezte Webót, mert "egy fehér játékosra biztos nem mondta volna azt, hogy fehér".

A BBC értesülései szerint a mérkőzést szerdán 18.55-kor játsszák újra döntetlen állásról, a 14. perctől kezdve. A mérkőzésen teljesen új bírói kar lesz majd, a meccset a holland Danny Makkelie vezeti este.