Vágólapra másolva!
Feczkó Tamás, a Diósgyőrből távozó szakember szerint nagy élmény volt a fantasztikus szurkolótáborral rendelkező miskolci csapatot irányítani, és ugyan mindenért vállalja a felelősséget, de hozzátette, rutintalan futballistákkal nehéz csodát tenni - írta a Nemzeti Sport.

Jelenleg harmincnapos felmondási idejét tölti Feczkó Tamás, aki 15 hónapon keresztül volt a Diósgyőr vezetőedzője, nála régebb óta csak Szergej Rebrov és Hornyák Zsolt dolgozik csapatával.

mondta őszintén.

A DVTK az előző idényben remekül szerepelt, de a mostani szezonban nyújtott rosszabb teljesítmény miatt a szakembernek távoznia kellett.

A vírushelyzet valamennyi klubot rosszul érintett, a miskolci együttes esetében is történtek kellemetlen változások. Az előző évad utolsó öt bajnokiját elveszítették,

jelenleg pedig utolsó előtti, kiesést jelentő helyen állnak.

"Tamás Márk még februárban, idény közben távozott, ahogyan a hajrában Dusan Brkovics is. Mindketten belső védők és vezéregyéniségek, mindketten voltak csapatkapitányok, szóval nélkülözhetetlenek voltak a védelemben. Már a nyáron jeleztem a vezetőknek, hogy egy tapasztalt belső védőre szükségem lenne, elsősorban olyanra, aki irányíthatja a védelmet. A tulajdonos, aki egyébként minden kérésemet támogatta, ezúttal is biztosította az anyagi hátteret, ám az üzlet a mai napig nem valósult meg.

Az eredmények pedig megmutatták, hogy valóban szükségünk lett volna egy ilyen típusú játékosra" -

elemezte a helyzetet.

Feczkó Tamásnak rutintalan védelemmel kellet volna eredményeket elérnie Forrás: dvtk,eu

Azt hozzátette, hogy nem egyetlen középhátvéden múlt minden,

a legnagyobb felelősség őt illeti, amit nyíltan vállal is.

Mindenesetre az tény, hogy tapasztaltabb játékosok híján nem tudta stabilizálni a védelmet, amely nagy szerepet játszott a kialakult eredménytelenségben. A klubvezetőség ráadásul célként tűzte ki a saját nevelésű játékosok szerepeltetését, vagyis a DVTK sok esetben az egyik legalacsonyabb átlagéletkorú labdarúgókkal lépett pályára.

Feczkó Tamás természetesen azt is kiemelte, hogy megtiszteltetés volt számára a Diósgyőrnél dolgozni, és rengeteg pozitív élménnyel gazdagodott.

Rengeteg kedvező visszajelzést kaptam a szurkolóktól, kívánom, hogy újra győzelmeknek örülhessenek, illetve hogy a tulajdonos és a csapat sikereket érjen el. Ugyanakkor a klub Együtt vagyunk, győzni fogunk! jelszavából az utóbbi csak akkor valósulhat meg, ha az előbbi is" - mondta el véleményét a menesztett tréner.

Feczkó Tamás utódját már megtalálta a klub, a DVTK vezetőedzői pozícióját december 8-tól Geri Gergely vette át.