Vágólapra másolva!
A magyar válogatott Hollandiával, Romániával és Németországgal szerepel majd azonos csoportban a jövő tavaszra halasztott, magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon. Gera Zoltán szövetségi edző szerint sokkal könnyebb csoportot nem kaphattak volna.

Az európai szövetség (UEFA) svájci központjában csütörtökön elkészített sorsoláson az is kiderült, hogy Gera Zoltán szövetségi edző csapata az A csoportban sorrendben a németekkel, a románokkal, majd a hollandokkal találkozik.

"Sokkal könnyebb csoportot nem kaphattunk volna, hiszen csak erős csapatok jutottak ki az Európa-bajnokságra. A legfontosabb, hogy lehetőségként kell látni a szereplést, hogy a legjobb együttesek ellen játszhatunk" - fogalmazott az M1 aktuális csatornán Gera. Hozzátette, a felkészülés során találkoztak már Eb-résztvevő riválisokkal, akik közül az oroszokat legyőzték, a dánokkal döntetlent játszottak.

Az edző szerint nyilvánvaló, hogy nem a magyarok lesznek az esélyesek, főleg a németek és a hollandok ellen.

Gera Zoltán szerint élvezniük kell az Eb minden pillanatát Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

"A lényeg, hogy élvezzük minden pillanatát az Európa-bajnokságnak. A célunk és álmunk, hogy megéljük a májust" - közölte.

Gera arról is beszélt, hogy a felnőtt válogatott élvez elsőbbséget, mert márciusban világbajnoki selejtező vár az együttesre, de akire nem számít Marco Rossi szövetségi kapitány, azok meghívót kaphatnak az U21-es együttesbe.

Az 1978 óta létező U21-es Európa-bajnokságot jövőre első alkalommal rendezik meg 16 csapattal. A tornára a két házigazdán kívül a kilenc selejtezőcsoport győztese, valamint az öt legjobb csoportmásodik jutott ki.