Bódog Urbányiról: A csapat előtt fenyegette meg az egyik játékost vérlázító módon

Bódog Tamás, a Honvéd vezetőedzője a labdarúgó Magyar Kupa 6. fordulójában játszott Tiszaújváros - Budapest Honvéd mérkőzésen a tiszaújvárosi stadionban
Vágólapra másolva!
A Budapest Honvédnál leváltott Bódog Tamás nem hagyta szó nélkül Urbányi István sportigazgató kritikáit, és meghökkentő esetekről is beszélt.

„A klub vezetőivel abban maradtunk, amikor elköszöntünk egymástól – mondta Bódog Tamás az nso.hu azon felvetésére, hogy még nem nyilatkozott a távozása óta. – Urbányi István sportigazgató a klub honlapján azonban megsértette ezt a megállapodást, amelyhez tartottam magam, ráadásul

a rossz teljesítmény kizárólagos felelőseként beszélt rólam, ezért szeretnék néhány dolgot tisztázni"

– mondta az edző.

Bódog elmondta a lapnak, egyik játékos sem az ő kérésére érkezett a klubhoz.

„Szóval a gyorsaság: Amadou Moutari kulcsfontosságú ember lett volna a taktikánkban, így nagyon rosszul érintett, amikor

volt olyan játékos, aki az érkezésekor maga ismerte el, hogy legfeljebb tizenöt percet bír, mások hónapok, évek óta nem játszottak tétmérkőzést. Ilyen volt többek között Baráth Botond, aki válogatott játékos, mindenki ismeri a képességeit, de a teljesítményén nagyon érződött a kihagyás, igaz, amikor utolérte magát, egyre jobb lett. Ezért írásos jelentést készítettem az újonnan érkezők állapotáról" – árulta el a magyar szakember.

Bódog Tamás tisztázott néhány dolgot Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

„Sokszor hallottam, „projektjátékosok" jönnek, akik a klubnak kellenek, ezért nem fontos, nekem szükségem van-e az adott futballistára.

Marci (Eppel Márton, - a szerk.) mentálisan nagyon erős, de sokat kihagyott, ráadásul vele együtt négy nagyon hasonló karakterű, stílusú centerünk lett, de ő sem az a mélységbe induló gyors játékos, akit kértem. A projekt a jövő Honvédjának építése, ami nagyon jól hangzik, de a jelenben is kellett volna eredményt elérni, ahhoz pedig azonnal bevethető, jó állapotban lévő labdarúgók kellettek volna – olyanokat, akiket én kértem."

Hozzátette, az utolsó meccsig összhang volt közte és a játékosok között, meg tudták beszélni a problémákat. Ami neki nagyobb gondokat okozott, azok a sportigazgató kirohanásai voltak, mert mentálisan tett tönkre több labdarúgót, ami sok energiáját elvitte.

„Még a nyáron négy-öt játékossal közölte, keressenek csapatot maguknak, mert nem kellenek, aztán hogy maradnak, és dolgozzon velük a vezetőedző, hogy legyen önbizalmuk! Megesett, hogy

Urbányi István a csapat előtt fenyegette meg az egyik játékost vérlázító módon, de az sem szokványos edzői feladat, hogy a labdarúgók engem kérnek meg arra, szóljak már a sportigazgatónak, hogy ne zaklassa őket esténként telefonon.

A csapatba követelt olyan játékost, aki visszatérve a vírusfertőzésből a mért adatok szerint egy félidőt tudott játszani, annak is a kilencven százalékát oxigénhiányos állapotban – az orvosi útmutatás alapján ennél többet nem lehetett volna a pályán, de István nehezen értette meg ezt az indokot."

Bódog hozzátette, azt nem mondta, hogy nem hibázott, és hogy ne lenne felelős a kudarcért, de nem egyedül rontott el mindent.

A teljes beszélgetés a linkre kattintva olvasható!