Vágólapra másolva!
Az Union Berlin nagy meglepetésre hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a listavezető Bayern München ellen a Bundesliga 11. fordulójában.

A Bundesliga szombati játéknapjának utolsó meccse az Union Berlin-Bayern München találkozó volt. A berlini csapat utolsó öt meccséből csak egyszer szenvedett vereséget, a legutóbbi fordulóban a Hertha Berlin ellen. A bajorok előző meccse 3-3-as döntetlennel zárult az RB Leipzig csapata ellen.

Az Union Berlin egyik legjobbja, Max Kruse nem tudta vállalni a játékot.

A játékosnak eddig 6 gólja és 5 gólpassza van az idényben.

A Bayern Münchennél Kimmich, Martinez, és Tillman voltak a hiányzók.

Már a második percben óriási helyzetbe került az Union Berlin csatára, Taiwo Awoniyi két védő között lépett ki, de a Bayern München kapusa, Manuel Neuer bravúrral hárította a kisérletet. A harmadik percben már gólt is szerzett a berlini csapat: egy szögletet követően az ötös sarkáról Grischa Promel fejjel csúsztatta meg a labdát a hosszú sarok felé, ami a hálóban kötött ki. Promel első gólja volt az idényben.

A 10. perc körül életjeleket mutatott a Bayern München: Robert Lewandowski indította Serge Gnabry-t, aki nem jól vette át a labdát, és gyenge lövése a kapu jobb oldala mellé ment. Többet volt a labda a Bayern Münchennél, de míg első negyedóra végén még nem volt kapuralövésük, az Union Berlin már háromszor veszélyeztetett.

A 21. perc ismét Awoniyi került ziccerbe: egy remek indítást követően beért a tizenhatosra, ahol egy lövőcsellel kibillentette az akciót kísérő David Alabát, de gól nem született a támadásból, a kapu mellé lőtte a labdát.

Lewandowskinak sikerült betalálnia a meccsen Forrás: AFP/Tobias Schwarz

A következő percekben Lewandowski esett el a büntetőterületen belül, de a bíró nem ítélt tizenegyest. A lengyel csatár újabb lövését szögletre tolta az Union Berlin kapusa, Luthe. A Bayern München egyre nagyobb nyomást helyezett a berlini csapatra.

A 33. percben a Real Madriddal szóba hozott Alaba húsz méteres lövése alig kerülte el a berliniek kapuját. Három perccel a félidő Kingsley Coman a tizenhatos sarkáról adott le egy erős lövést, de a kapus hárítani tudott. A félidő vége előtt 20 méterről szabadrúgáshoz jutott a Bayern München, de Lewandowski lövése a sorfalról vágodott le.

A Bayern csatára, Lewandowski büntetőben is reménykedett, de nem kapott Forrás: AFP/Tobias Schwarz

A második félidőben szinte nem tudott átjönni a felelezővonalon a Union Berlin csapata, a Bayern München óriási nyomást helyezett a hazai csapatra. Húsz perc elteltével ismét Coman veszélyeztetett, de Luthe kapus kivédte a vendégek szélsőjének kísérletét.

A 60. perc környéként kiszabadult a nyomás alól a berlini kiscsapat: egy alapvonalról visszagurított labdát Marius Bulter lőtt kapura, de a védők blokkolták a lövést. A 65. percben viszont már az Union Berlin kapusának kellett bravúrosan hárítania Thomas Müller kísérletet.

A 67. percben a végig nagy kedvvel játszó Coman tört be szélről, és az ötösre visszagurított passzából Lewandowski a hálóba vágta a labdát, megszerezve ezzel idei 13. gólját a Bundesligában.

Az Union Berlinnek sikerült néhány ellentámadást vezetni: a 75. percben Awoniyi keresztpassza után a japán támadóhoz, Keita Endohoz került a labda, de lövését könnyen védte Manuel Neuer.

Az utolsó negyedórára már mindkét csapat elfáradt kissé, az Union Berlin szinte teljesen feladta a támadásokat, csak kontrákból veszélyeztetett. A Bayern egy fejessel veszélyezetett, Luthe sokadik bravúrját mutatta be a védésnél. Egyre inkább látszott, hogy kezd elfogyni a bajorok lendülete a támadások felépítésére.