Vágólapra másolva!
Az RB Leipzig Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal a kezdőjében 2-0-ra legyőzte a Werder Bremen csapatát a német labdarúgó bajnokság 11. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén.

A Manchester United ellen sikeresen kiharcolt hétközi BL-továbbjutásután a Lipcse hazai pályán fogadta a középmezőnyhőz tartozó Werder Bremen csapatát.

A meccs első húsz percében a kapuk csak elvétve voltak veszélyben. A 21. percben a lipcsei Justin Kluivert került helyzetbe, de csúnyán felé lőtt.

Kluivert óriási helyzetben hibázott Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

A 24. percben büntetőt kapott a Lipcse: a Bréma védője Augustinsson könyökölt a tizenhatoson belül. A tizenegyest a csapatkapitány, Marcel Sabitzer értékesítette, megszerezve ezzel a vezetést Rb Leipzig csapatának.

A 35. percben növelhette volna előnyét a Lipcse: egy hosszú előreívelést követően a Werder Bremen kapusa, Pavlenka rosszul jött ki tisztázni, a kipattanó labdát Yussuf Poulsen a kapu mellé fejelte.

A 41. percben már két gólra nőtt a Lipcse előnye egy nagyszerű találattal: a tizenhatos előtt Poulsen a felpasszolt labdát sarokkal továbbította Dani Olmonak, aki a védőjét egy megkerülős csellel becsapva a kapu jobb oldalába lőtte a labdát.

A félidőben cserélt az RB Leipzig edzője: Kampl helyett az amerikai Tyler Adams lépett pályára. A Werder Bremen csapatának meggyűlt a baja a labdakihozataloknál a Lipcsével, a második félidőben is Gulácsiék csapata dominált. A 64. percben a végig lendületesen játszó Mukielét Wosz váltotta a Lipcse csapatában.

A következő percben Justin Kluivert ismét nagy helyzetben találta magát, de gyenge megoldást választott a kapu előtt, kihagyta a ziccert. A Lipcse nagyon nyomott ezekben a percekben: egy ellentámadás végén nagy helyzetben Poulsen perdített alá a labdának, de csak a kapufát találta telibe, a védők tisztázni tudtak utána. Később Forsberg érkezett Sabitzer helyett, Haidarát pedig Sorloth váltotta a 72. percben.

Poulsen perdítése majdnem gólt ért Forrás: AFP/Annegret Hilse

Az utolsó öt percben a sok helyzetet kihagyó Kluivertet Borkowski váltotta. Akadt még néhány brémai próbálkozás az utolsó percekben, Gulácsinak kellett védenie egy fejest, de az eredmény nem változott, a Lipcse két góllal legyőzte a Werder Bremen csapatát, és átvette a vezetést a Bundesligában.

A Dortmund hazai pályán kapott óriási pofont a Vfb Stuttgarttól, pedig a félidőben még döntetlen volt az állás. A vendégek kongói támadója, Silas Wamangituka két gólja mellé egy gólpasszt is adott, a hazaiaktól az utolsó percekben két gólt is les miatt vettek el videobírós visszanézést követően.

Sallai Roland kiharcol tizenegyesét követően szerezte meg a Freiburg csapata a vezetést

a Bielefeld ellen hazai pályán. A térdsérülése után lábadozó Szalai Ádám csapata, az utolsó előtti Mainz a Kölnnel szemben maradt alul saját stadionjában 1-0-ra.

A Dárdai Mártont a kispadra nevező Hertha BSC 1-1-re végzett az ugyancsak BL-nyolcaddöntős Borussia Mönchengladbach vendégeként.

Bundesliga, 11. forduló:
RB Leipzig-Werder Bremen 2-0 (2-0)
Borussia Dortmund-VfB Stuttgart 1-5 (1-1)
Freiburg-Bielefeld 2-0 (0-0)
Mainz-1. FC Köln 0-1 (0-0)
Borussia Mönchengladbach-Hertha BSC 1-1 (0-0)