Eltemették Paolo Rossit

Horizontal ILLUSTRATION MOUNTAIN LIGHTING HIKER HIKING fbl
Italy's former football player Antonio Cabrini (R) and the son of Paolo Rossi, Alessandro Rossi (L), carry the coffin of the late Italian football player during his funeral at the Santa Maria Annunciata Cathedral in Vicenza, northeastern Italy, on December 12, 2020. - Former Italy's football player Paolo Rossi died on December 9, 2020 in Siena at the age of 64. (Photo by Marco Bertorello / AFP)
Vágólapra másolva!
Vicenzában eltemették Paolo Rossit, az 1982-ben világbajnok olasz labdarúgó-válogatott hősét.

A 64 éves korában szerdán elhunyt legendás játékos koporsóját előzőleg a vicenzai Romeo Menti Stadionban helyezték el, ahol a szurkolók ezrei rótták le kegyeletüket, és helyezték el az emlékezés virágait.

A gyászoló szurkolók búcsúznak Paolo Rossitól Vicenzában Forrás: AFP/Marco Bertorello

A búcsúztatást a Rai állami műsorszolgáltató élőben közvetítette, a koporsót vivők között pedig ott volt az 1982-ben vb-aranyérmes csapat tagjai közül Marco Tardelli, Antonio Cabrini, Giancarlo Antognoni, Alessandro Altobelli, Franco Causio, Fulvio Collovati és Giuseppe Bergomi.

Paolo Rossi koporsója Vicenzában Forrás: AFP/Marco Bertorello

Antonio Cabrini kiemelte: nemcsak egy csapattársat, hanem egy barátot és egy testvért veszített el.

- mondta a Juventus 73-szoros válogatott balhátvédje.

Az özvegy, Federica Cappelletti úgy fogalmazott, hogy az elmúlt napokban hihetetlen, rendkívül megindító szeretet megnyilvánulásokat kaptak, és nagyon reméli, hogy férje "látta", halála milyen hatást váltott ki az emberekből.

Antonio Cabrini (jobbra) és Alessandro Rossi (balra), az elhunyt Paolo Rossi fia viszik a koporsót Forrás: AFP/Marco Bertorello

Rossi a Vicenzában, majd a Juventusban tűnt ki klubszinten, volt gólkirály a másodosztályban, majd az élvonalban is. A torinói alakulattal két bajnoki címe és Olasz Kupa-trófeája mellett 1985-ben megnyerte a Bajnokok Ligája elődjét, a BEK-et, 1984-ben pedig a KEK-et és az európai Szuperkupát. Az olasz válogatottban 48 mérkőzésen szerepelt és 20 gólt szerzett. Karrierje legemlékezetesebb alakítását az 1982-es spanyolországi vb-n nyújtotta, amelyen az aranyérem megszerzése mellett hat találattal ő lett a torna gólkirálya, valamint kiérdemelte a legjobb játékosnak járó elismerést is. Abban az esztendőben elnyerte az Aranylabdát is.