Neymar nélkül is magabiztosan nyert a PSG a bajnokságban - videó

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe celebrates after scoring during the French L1 football match between Paris-Saint Germain (PSG) and FC Lorient at The Parc des Princes Stadium in Paris on December 16, 2020. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain a Lorient csapatát fogadta a Ligue 1 15. fordulójában. A mérkőzést a második félidőben szerzett két góllal nyerte meg a PSG, és ezzel egy pontra megközelítette a Ligue egyet jelenleg vezető Lille-t.

Az előző fordulóban a Lyon ellen vereséget szenvedő, és ezáltal a harmadik helyre visszacsúszó Paris Saint-Germain a 15. fordulóban a kiesőzónában található Lorient együttesét fogadta hazai pályán.

A fél kezdőcsapatot - közte a legutóbb komoly bokasérülést szenvedett Neymart - nélkülöző fővárosi együttes nem játszott igazán jól az első félidőben. A csapat legnagyobb sztárja, az ezúttal extravagáns, kék hajszínnel pályára lépő Kyilian Mbappé előbb egy jó lövéssel jelentkezett, majd büntetőt szeretett volna kiharcolni, de nem kapott.

A gól nélküli első játékrészt követően a második elején, az 51. percben viszont már összejött a 11-es és vele a gól is a francia csatárnak.

A Lorient játékosa, Andrew Gravillon volt szabálytalan, a játékvezető azonnal kiállította, a büntetőt gólra váltva egyből élt is a lehetőséggel a PSG és megszerezte a vezetést.

Az emberelőnybe került párizsi együttes a vezetés után tíz perccel megduplázta az előnyét Keannak köszönhetően.

Több gól már nem esett a mérkőzésen, így a PSG egy pontra megközelítette a bajnokságot jelenleg vezető Lille együttesét.