Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga 15. fordulójának szerdai meccsei egy igazi kiesési rangadóval kezdődtek. A bajnoki tabella 11. helyén álló Budapest Honvéd fogadta az MTK pályáján az utolsó helyezett DVTK-t. A 90 percet követően 5-1-s Honvéd győzelem született, ezzel a DVTK mellett az Újpest tartózkodik jelenleg a kiesést jelentő 11. és 12. helyen a tabellán.

Mindkét csapat túlvan már egy vezetőedző váltáson, a hazaiakat Pisont István, míg a vendégeket Geri Gergely irányította a mérkőzésen. Mindkét klub számára kulcsfontosságú volt a három pont megszerzése, mert egy esetleges győzelemmel mind a Honvéd, mind a DVTK elmozdulhat a kiesést jelentő pozíciókból.

A találkozó első félidejének első felében a küzdelem jellemezte az összecsapást, nem voltak nagy helyzetek a csapatok előtt.

Aztán a 24. percben egy jó Honvéd támadást követően Gazdag érkezett a kapu elé kiváló ütemben a jobb oldali beadásra és fejelte be a meccs első gólját.

Nem álltak meg a kispestiek, még az első félidő végén egy Szendrei-Zsótér-Gazdag majd ismét Zsótér labdajáratás végén

a korábbi újpesti játékos lőtte be a Honvéd második gólját a mérkőzésen.

A folytatásban ugyan próbálkozott támadásépítésekkel a DVTK a szünetig, de a Honvéd magabiztosan tartotta kézben az irányítást, sőt, egy-egy megindulással komoly lehetőségeket is ki tudott magának alakítani a vendégek kapuja előtt.

A második félidőben a DVTK már a kezdősípszót követően három perccel nagy helyzetbe került. Előbb Iszlai lőtt nagyjából 20 méterre a kaputól, majd Ivanovski lőhetett közelről, de végül nem sikerült a szépítés. Két perccel később azonban már sikeres volt a vendég támadás.

Egy bedobást követően Grozav bombázott a tizenhatoson belülről a kapuba, 2-1-re módosítva az állást az 51. percben.

A DVTK kifejezetten tetszetős focit mutatott ebben a periódusban, azonban az egyenlítés helyett a 63. percben

egy szögletet követően a Honvéd szerezte meg a következő gólt a meccsen, méghozzá Szendrei jó fejesének köszönhetően.

Sőt, a 71. percben Gazdag egy remek cselt bemutatva a saját térfeléről indította el a Honvéd akcióját, amelynek a végén

ő érkezett jól a DVTK kapuja elé, és nagyjából öt méterről belőtte saját maga második, csapata negyedik gólját a találkozón.

A kegyelemdöfést a Honvéd az utolsó negyedórára fordulva vitte be a DVTK-nak. Egy szép támadás végén

Hidi fantasztikusan cselezett a tizenhatoson belül, majd tanári passzt adott a teljesen egyedül álló Lovricnak, aki gyakorlatilag az üres kapuba lőtte a labdát, beállítva az 5-1-s végeredményt.

A Budapest Honvéd a győzelmével elmozdult a kiesést jelentő 11. helyről a 10.-re, és az Újpest került a veszélyzónába a DVTK mellé.