Társoldalunk:

Borzalmas formában az NB I-et jól kezdő Budafok

2020.12.17. 06:41

Legutóbb október 25-én, Zalaegerszegen nyert NB I-es mérkőzést a Budafok, amely azóta 6 mérkőzést játszott, de egyszer sem tudott győzni. Csizmadia Csaba csapata remekül kezdte a bajnokságot, mostanra azonban már hátrafelé kell tekinteniük, mert 2 pontra vannak a kieső helytől.

Szerdán este 6 pontos mérkőzést játszott és vesztett el hazai pályán a Budafok. A Pintér Attila írányította Mezőkövesd egy nagyon szép góllal vitte el a három pontot a Promontor utcából.

A bajnokság elején néhányan a "magyar Leicesterként" emlegették a Budafokot, amely azért kissé túlzó lehetett. A mostani formát és a Budafok sorsolását tekintve sok jóra nem számíthatnak a kiscsapat szurkolói. Szombaton este - a hosszabb bajnoki szünet előtt - a Ferencváros otthonában kell fellépniük. Látva a csapat mostani formáját, ez tényleg nem az ő meccsük lehet. Ugyanakkor a Budafoknak két elmaradt mérkőzése is van. December 23-án - azaz egy nappal karácsony előtt - a szintén rossz formát futó, de Pisont István vezetésével egyre jobban magára találó Honvéd megy a Promontor utcába. Ez a meccs ugyanolyan kiesési rangadó lesz, mint a Mezőkövesd ellen elvesztett bajnoki volt. A másik elmaradt Budafok-meccs épp a Ferencváros elleni hazai mérkőzésük lesz, amelyet január 27-én kell lejátszaniuk. A január 23 - február 3. közötti időszak szintén nagyon fontos lesz a klubnak, mert ekkor háromszor is hazai pályán játszanak. Sorrendben az MTK, a Fradi és a ZTE ellen. Ha ott jól szerepelnek, akkor kissé fellélegezhetnek.