Vágólapra másolva!
Az őszi szezon utolsó két meccsére a holland Huub Stevens váltja Manuel Baumot a Bundesliga utolsó helyén álló Schalke 04 kispadján.

Baum a második forduló után vette át a csapatot David Wagnertől, de vele sem megy a csapatnak, amely legutóbb január 17-én nyert bajnoki meccset. A helyére a csapatnál az évszázad edzőjének is megválasztott Huub Stevens ugrik be a Bielefeld elleni kiesési rangadóra és a keddi, SSV Ulm elleni kupameccsre.

A 67 éves holland edző valóságos legendának számít Gelsenkirchenben, hiszen 1997-ben UEFA-kupát, 2001-ben és 2002-ben pedig Német Kupát nyert a Schalke csapatával.

„A kék-fehér szívem még mindig ver. Nem tudtam nemet mondani"

– nyilatkozta a holland szakember, aki 1996-tól 2002-ig, majd 2011-től 2012-ig végül 2019-ben is ült már a Schalke kispadján.

Huub Stevens, a Schalke legendás edzője Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/ Jürgen Fromme

Wagnerrel 18 meccsen nem tudott nyerni zsinórban a Schalke és egy Bayern elleni 8-0-s és egy Werder elleni 3-1-es vereséggel kezdte a szezont, de Baum sem lett sokkal sikeresebb, azóta sem nyert bajnokit a geslenkircheni csapat.

A bemutatásakor kiderült, hogy Stevens egyelőre csak az Arminia Bielefeld elleni bajnokin és az Ulm elleni kupameccsen irányítja a Schalke csapatát, azonban kategorikusan nem zárkózott el a folytatástól. A holland edző elmondta, fontos, hogy rendben legyen a Schalke védekezése, mert ha lehoznak egy mecset bekapott gól nélkül, akkor elég egyet rúgni a győzelemhez.

A Schalke 04 csapata jelen pillanatban négy döntetlennel és nyolc vereséggel az utolsó helyen áll a tabellán, és 28 mérkőzés óta nem tudott nyerni a Bundesligában.