Ismét bejutott a Libertadores-kupa elődöntőjébe a River Plate

fbl Horizontal
Argentina's River Plate Colombian Rafael Santos Borre (C) celebrates with teammate Gonzalo Montiel after scoring against Uruguay's Nacional during their closed-door Copa Libertadores quarterfinal football match at the Gran Parque Central stadium in Montevideo on December 17, 2020. (Photo by Raul MARTINEZ / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Az argentin River Plate idegenben győzte le 6-2-re az uruguayi Nacionalt és 8-2-es összesítéssel bejutott a Libertadores-kupa elődöntőjébe.

A Buenos Aires-i csapatnak szinte már bérelt helye van a legrangosabb dél-amerikai kupasorozat elődöntőjében, különösen azóta, hogy 2014-ben a korábbi argentin válogatott futballista, Marcelo Gallardo irányítja a csapatot: azóta a piros-fehérek 2016 kivélelével minden évben ott voltak a legjobb négy között.

A 44 éves szakember irányításával háromszor a döntőbe is bejutottak, 2015-ben és 2018-ban megnyerték a sorozatot, míg 2019-ben a második helyen végeztek.

Az már biztos, hogy idén két-két brazil és argentin csapat játszhatja az elődöntőt, miután előbbi országból a Santos (5-2-es összesítéssel a Grémio ellen) és a Palmeiras (4-1 a paraguayi Libertad ellen), utóbbiból pedig a River Plate mellett a Racing Club–Boca Juniors párharc győztese lesz ott a legjobb négy között.