Gólt lőtt, de mégsem nyert a Lipcse a kiesés ellen küzdő Köln ellen - videó

Horizontal
Cologne's Belgian defender Sebastiaan Bornauw (L) and Leipzig's Malian midfielder Amadou Haidara (C, hidden) vie for the ball during the German first division Bundesliga football match RB Leipzig v FC Cologne in Leipzig on December 19, 2020. (Photo by Ronny HARTMANN / POOL / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
A Bundesliga 13. fordulójának szombat délutáni programjában öt meccset is rendeztek. Szoboszlai Dominik új csapata, az RB Leipzig a Kölnöt fogadta hazai pályán. A találkozó végül érvényes gólt nem hozott, így 0-0-s döntetlennel ért véget.

A kezdősípszó előtt a játékosok egyperces gyászszünetet tartottak és közben mindenkin fekete karszalag volt. Így emlékeztek meg Gérard Houllierről (vasárnap halt meg), aki tíz éven keresztül dolgozott a Red Bull csoportnak és eközben fontos tanácsadója és barátja volt a Lipcsének is.

A mérkőzés első perceiben megszerezte a vezetést a Lipcse, köszönhetően Haidara góljának, amely egy rossz kölni kapus kirúgással és egy szépen felépített akcióval ért véget.

Igaz, nem sokáig tartott a hazi öröm, mert a bíró a VAR segítségét is igénybe véve les miatt érvénytelenítette a találatot.

A folytatásban is próbálkozott a Lipcse, többször is kapura lőtt, de az első félidőben nem sikerült bevenni a Köln kapuját. A második 45 percben is kitartóan ment előre a hazai csapat, óriási labdabirtoklási fölényt alakított ki a mezőnyben, négy friss embert is a pályára küldött a Lipcse mestere, de végül nem sikerült feltörni a kölni védelmet.

A 0-0-s döntetlennel szerzett egy pontnak köszönhetően a bajnoki tabellán pontazonossággal a második helyen áll egyelőre a Lipcse a veretlen Leverkusen mögött. Igaz, utóbbi csapat 18.30-tól a Bayern München ellen lép majd pályára.

A 15.30-as programban még az alábbi mérkőzések szerepeltek:
Augsburg – Frankfurt: 0-2
Mainz – Werder Bremen: 0-1
Mönchengladbach – Hoffenheim: 1-2
Schalke 04 – Bielefeld: 0-1