Mourinho nem hagyta szó nélkül, hogy Jürgen Klopp lett az év legjobb edzője

fbl Horizontal
Liverpool's German manager Jurgen Klopp (L) and Tottenham Hotspur's Portuguese head coach Jose Mourinho watches his players from the touchline during the English Premier League football match between Liverpool and Tottenham Hotspur at Anfield in Liverpool, north west England on December 16, 2020. (Photo by Jon Super / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
José Mourinho soha nem okoz csalódást: a Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur portugál edzője meglehetősen egyértelműen fejezte ki a véleményét Jürgen Klopp csütörtöki FIFA-elismeréséről.

Mint arról az Origo is beszámolt csütörtökön Jürgen Klopp kapta meg a FIFA The Best díjátadón az év legjobb edzőjének járó elismerést. A német szakember 2019-es sikere után tudott ismételni, ezzel ő lett az első, aki kétszer is megnyerte ezt a címet.

Jürgen Klopp videos bejelentkezése az eredmény kihirdetése után Forrás: AFP/Valeriano Di Domenico

Valóban nagy dolog, hogy a Liverpoolt harminc év után az ő irányításával tudott újra bajnoki címet nyerni, de ez kevés volt ahhoz, hogy meghassa José Mourinhót, aki másnál látta volna szívesebben a díjat.

Talán, ha hét sorozatban tudnak nyerni, akkor ő kapta volna a díjat. De, hát csak öt trófeát nyertek, köztük a legértékesebbet, a Bajnokok Ligáját. Szegény Flick... – idézi a portugál Record a sztáredzőt.

Egy sokat mondó táblázat: győzelmek, döntetlenek, vereségek, rúgott és kapott gólok száma a Liverpool és a Bayern München összevetésében:

Nehéz nem igazat adni most Mourinhónak, hiszen a Bayern jelentős, 13 pontos előnnyel nyerte meg a Bundesligát, mellé tette a Német Kupát és a Ligakupát és a Szuperkupát, mindezek mellett pedig a sorozat 28. kiírása során elsőként tudott valamennyi mérkőzését megnyerve győzni a Bajnokok Ligájában, végezetül pedig még az európai Szuperkupát is elnyerték. Több sorozatban valóban nem indultak...