Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga 16. fordulójának szombat esti mérkőzésén a bajnoki címvédő Ferencváros a Budafokot fogadta. A meccsen egy félidőt bírt kapott gól nélkül az óriási ferencvárosi nyomás ellenére a Budafok, azonban a második félidőben megtörte a gólcsendet a Fradi, és végül 2-1-re nyerte a mérkőzést.

A Ferencváros úgy vágott neki a mérkőzésnek, hogy már 60 meccs óta nem talált legyőzőre hazai pályán a bajnokságban. Ez az egyedülálló sorozat egyébként Európában a harmadik legjobb, csak a Liverpool és a FK Crvena Zvezda előzi meg a Fradit az örökranglistán ebben a mutatóban.

Már a második percben a hazaiak előtt adódott egy komoly lehetőség, amelynek a végén Isael lőhetett kapura. Az erős próbálkozásra Póser nem is tudott mozdulni, csak szemmel követte a labdát, ahogy az elsuhant a bal kapufa mellett az alapvonalon túlra.

A következő nagyobb lehetőség egy szabadrúgásnál adódott az FTC előtt a 26. percben. Uzuni állhatott a labda mögé nagyjából 19-20 méterre Póser kapujától. Az albán játékos ügyesen tekert kapura, de a Budafok játékosa hárítani tudott, így maradt a 0-0.

A ferencvárosiak egyre jobban fokozták a nyomást ellenfelükön, az első félóra végére már 7-0 volt a szögletarány a hazaiaknak, a Budafok már át sem tudta lépni sokszor a félpályát.

A szünetig azonban nem sikerült a gólszerzés egyik csapatnak sem, így 0-0-val mentek el a felek pihenőre.

A második félidő első percei óriási Fradi nyomással folytatódtak, előbb Tokmac, majd Baturina is gólt lőhetett volna, de Póser mindkét alkalommal bravúrral védeni tudott. Az 57. percben azonban már a budafoki kapus is tehetetlen volt. A vendég kaputól nagyjából 25-27 méterre szabadrúgást végezhetett el a Fradi, amelyet Isael kapura is küldött.

Ezt még Póser ki tudta ütni, azonban Lovrencsics elé került a labda, aki meglőtte a szezonban az első bajnoki gólját, vezetéshez juttatva a csapatát.

Alig három perccel később Somalia beadásába kézzel ért egy budafoki játékos a tizenhatoson belül, a bíró pedig közvetlenül az eset mellett állva azonnal büntetőt ítélt a Ferencvárosnak.

A labda mögé Haratin állt és magabiztosan lőtte be a Fradi második gólját.

A Budafok nem adta fel a meccset 2-0 után sem, aminek a 75. percben meg is lett a hozadéka.

Lovrencsis hibáját kihasználva Szabó adott jó passzt Ihrig-Farkasnak, aki a Fradi tizenhatosán belül önzetlenül passzolt a csereként beállt Zsórinak, ő pedig 2-1-re módosította az állást.

A szépítés után határozottan jobban játszott a Budafok, amely további támadásokkal próbálkozott az egyenlítés érdekében. Persze a Ferencváros sem volt tétlen, megvoltak a hazai helyzetek is, azonban több gól már nem esett a találkozón, így 2-1-re nyert a bajnoki címvédő.

Az újabb ferencvárosi siker azt is jelentette, hogy az FTC kilenc pontos előnnyel vezeti a bajnokságot a téli szünetben a MOL Fehérvár előtt úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott.

Ráadásul továbbra is megőrizte a veretlenségét a zöld-fehér csapat hazai pályán a bajnokságban, immár 61 alkalommal nem talált legyőzőre a Groupama Arénában.