Vágólapra másolva!
Vasárnap délután az olasz labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában a Sassuolo a listavezető AC Milan csapatát fogadta a Mapei Stadionban. A milánói együttes már az első percben, pontosabban a hetedik másodpercben megszerezte a vezetést a portugál Rafael Leão góljával. A mérkőzést végül 2-1-re nyerte a Milan, így továbbra is veretlen a bajnokságban és vezeti a tabellát. A Milan mellett győzött az Inter és a Benevento az egy időben kezdődött meccseken.
  • A 21 éves portugál támadó a 6.2 másodperc alatt lőtte a gólt, ezzel pedig övé lett minden idők leggyorsabb találata a Serie A történetében.

Korábban Paolo Poggi tartotta a rekordot, aki a Piacenza játékosaként nyolc másodperc alatt lőtt gólt a Fiorentinának 2001-ben.

A Milan a gyors kezdés után sem lassított a meccsen, már a 10. percre 2-0 lehetett volna, azonban a VAR segítségét is igénybe véve a bíró érvénytelenítette Calhanoglu gólját, így egyelőre maradt az 1-0. Igaz, nem sokáig maradt ez az állás, mert a 26. percben

egy hazai szögletet követően egy mesteri ellentámadást vezetett villámgyorsan végig a Milan, melynek végén Saelemaekers megduplázta a vendégek előnyét.

A Sassuolo a második félidőben négy új embert is becserélt, hogy frissítse a sorokat, és hogy valamit kezdjen a kétgólos hátrányával. Sokáig úgy tűnt, hogy hiába próbálkozik a hazai csapat, nem lesz meg a gól, de

a 89. percben egy nagyjából 19 méterről elvégzett Berardi szabadrúgással, amely megpattant a Milan sorfalán, sikerült 2-1-re szépíteni a háromperces hosszabbításra fordulva.

Az egyenlítés végül nem sikerült, így Milan a győzelmével továbbra is vezeti a Serie A-t és őrzi a veretlenségét, igaz, az Inter sikere miatt mindössze egy ponttal áll a rivális előtt a tabellán.

Az alábbi mérkőzéseket rendezték párhuzamosan a Milan találkozójával:
Benevento - Genoa: 2-0 (Insigne 57' és Sau 88')
Cagliari - Udinese: 1-1 (Lykogiannis 27', illetve Lasagna 57')
Inter - Spezia: 2-1 (Hakimi 51', Lukaku 71' illetve Piccoli 94')