Vágólapra másolva!
Vasárnap este a francia labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának rangadóján a Lille csapata 0-0-s döntetlent játszott a Paris Saint-Germainnel a Pierre-Mauroy stadionban.

A forduló előtt a Lille állt a tabella élén, a bajnoki címvédő Paris Saint-Germain pedig a második helyről várhatta a szuperrangadót. Thomas Tuchel, a párizsi csapat edzője korántsem volt irigylésre méltó helyzetben, ugyanis bokasérülés miatt nem számíthatott Neymar játékára, és valami rejtélyes oknál fogva Kylian Mbappé is csak a kispadon kapott helyet, így a PSG a soha nem látott Moise Kean, Ángel Di Maria csatársorral kezdett.

A szép játék helyett inkább a küzdelem domborodott ki Forrás: AFP/Denis Charlet

Az első félidőben mindkét csapata a biztonságra törekedett, érezhető volt, hogy tisztelik egymást a felek. A labda ugyan a Paris Saint-Germainnél volt többet, de a Lille gyors kontratámadásokat vezetett. Komoly helyzet sokáig alakult ki az első félidőben, a párizsi csapatnak csak a hosszabbításban volt egy lehetősége, de Presnel Kimpembe közeli kísérletét Mike Maignan óriási bravúrral védeni tudta.

A második félidőt jól kezdte a PSG, amely majdnem meg is szerezte a vezetést az 51. percben, de Moise Kean kapura pörgetett labdája az oldalhálóban kötött ki. Nem sokkal később ismét az olasz válogatott támadó ismét gólt szerezhetett volna, de néhány centivel lemaradt egy kapu elé belőtt labdáról.

A 60. percben úgy tűnt, a PSG állandósítani tudja a nyomását, és Kylian Mbappé is elkezdett melegíteni, így a párizsiaknak volt miben bízniuk az utolsó félórában.

Neymarék nélkül Di Maria nagyon elhagyatva futballozott Forrás: AFP/Denis Charlet

A helyzetek azonban elmaradtak, és a 75. percben kis híján a Lille szerezte meg a vezetést, de Burak Yilmaz 18 méteres bombáját Keylor Navas vetődve kitolta a kapu jobb oldalából.

Az utolsó negyedórában pályára lépett a 22. születésnapját ünneplő Kylian Mbappé is, azonban a világbajnok francia csatár nem tudta megnyerni a meccset a PSG-nek, ráadásul

a párizsiak sérülés miatt a hajrában elvesztették Presnel Kimpembét és az olasz válogatott Alessandro Florenzit is,

így Thomas Tuchel számára az volt a legkisebb probléma, hogy a csapata gólnélküli döntetlenre végzett a Lille otthonában.

Ezzel a döntetlennel a Lille pontszámban beérte a Lyont, és a jobb gólkülönbsége miatt újra a tabella élére állt. A PSG egy ponttal lemaradva a harmadik.

Ligue 1, 16. forduló
Lille-Paris Saint-Germain 0-0