A flegma arcú Cristiano Ronaldónak tényleg semmi esélye nem volt a Bayern sztárjával szemben

TOPSHOTS Horizontal HEADSHOT PRESS CONFERENCE MAKING A FACE PORTRAIT-CLOSE-UP EXPRESSION
Juventus' Portuguese striker Cristiano Ronaldo gestures as he attends a press conference at Old Trafford in Manchester, north west England on October 22, 2018, ahead of their UEFA Champions League group H football match against Juventus on October 23. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
Pár nappal a FIFA-gála megrendezése után itt vannak a részletek az év játékosa szavazásról. A legérdekesebb, hogy a portugál Cristiano Ronaldót senki sem akarta az első helyen látni. Sem a játékostársak, sem az edzők, sem az újságírók. 

Mi is megmutattuk, hogy milyen flegma arccal fogadta CR Lewandowski győzelmét. Akkor persze még nem lehetett tudni a szavazás részleteit, de ha megnézzük ezeket, máris rájöhetünk: a portugálnak semmi esélye nem volt a győzelemre.

[OC] Results of FIFA's Best Men's Player 2020 competition visualized - rankings by voter groups and total points by captains, coaches and members of the media. from r/soccer

A szavazásban játékosok, edzők, újságírók és szurkolók is részt vettek. A négy csoportot különválasztva valamennyien az első helyre tették a Bayern München lengyel sztárját, Robert Lewandowskit.

Ez a díjat nem te kapod meg, CR Forrás: AFP/Oli Scarff

Még érdekesebb, hogy CR csak a játékosoknál kerül a második helyre, az edzők, az újságírók és a szurkolók is csak a harmadik helyre sorolták be őt. Az edzőknél Messi lett a második, az újságíróknál Mané, míg a szurkolóknál Neymar.

Robert Lewandowski (szemben) joggal lehet boldog, ő lett az év játékosa Forrás: AFP/Ina Fassbender

Ebből is látható, hogy Lewandowski óriási fölénnyel nyerte meg ezt a voksolást. Ez talán némi kárpótlás a számára, mert a France Football szerkesztősége a világjárványra hivatkozva az idén nem adta át az Aranylabdát. Pedig azt is megérdemelte volna a lengyel.