Társoldalunk:

Az Arsenal edzője harcosokat akar látni a pályán

2020.12.21. 14:53

Mikel Arteta, az Arsenal edzője azt szeretné, hogy játékosai harcosként, ne pedig áldozatként viselkedjenek, hiszen csak így lehet esélyük véget vetni a csapat katasztrofális bajnoki szereplésének - írta a The Guardian.

Az Arsenal az előző fordulóban ismét vereséget szenvedett a Premier League-ben, ezúttal az Evertontól kapott ki 2-1-re, és egyre nagyobb lejtmenetben van, már 8 alkalommal hagyta el vesztesen a pályát a 2020/2021-es bajnoki szezonban.

A spanyol trénertől megkérdezték, hogy játékosként hogyan regált arra, amikor a dolgok rosszul alakultak körülötte. "Amikor körülnézem, legyen szó a játékosokról, az edzőkről vagy az alkalmazottakról, egytől-egyig harcosokat szerettem volna látni. Általában amikor az események kedvezőtlen fordulatot vesznek, kétféle embered van: harcosok és áldozatok. Nekem az előbbiekre van szükségem" - jelentette ki Arteta.

Arteta harcosokat szeretne látni maga körülForrás: AFP/Jon Super

Az áldozatok kifogásokkal jönnek, negativitást hoznak, és hibáztatni kezdenek mindent, ami körülöttük történik, vagy ami nem az ő szájuk íze szerint alakul. Edzőként olyan emberekre van szükséged, akik küzdenek, akik mindent beleadnak, és akik készek mindent megtenni a klubért ebben a nehéz pillanatban" - tette hozzá.

Az Arsenal jelenleg csupán a 15. helyen áll a tabellán, legközelebb december 26-án, karácsony másnapján lép pályára hazai környezetben a Chelsea ellen.