Messit megviselte, hogy nem jött össze a nyári klubváltása

Horizontal
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi reacts before the Spanish league football match FC Barcelona against Villarreal CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on September 27, 2020. (Photo by Josep LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona hatszoros aranylabdás argentin klasszisa, Lionel Messi egy spanyol tévécsatornának beszélt a közte és a katalán klub között kialakult helyzetről, valamint arról is, hogy miért nem tud úgy teljesíteni a pályán, ahogy azt a korábbi években megszokhattuk tőle.

A La Sexta nevű spanyol tévének nyilatkozva Messi elmondta, rendkívül rossz érzéssel tölti el, az, hogy a nyári klubváltási próbálkozása miatt megromlott a kapcsolata az FC Barcelonával. Mint mondja, ennek is köze van ahhoz, hogy 13 éve nem látott – persze csak önmagához képest – gyenge mutatókkal kezdte a szezont: 13 bajnokin 6 gól és 2 gólpassz, 4 BL- mérkőzésen 3 gól és ugyancsak két gólpassz a mérlege.

"Minden, ami a nyár előtt történt, az, ahogy véget ért számunkra a szezon (a Barca második lett a bajnokságban öt ponttal lemaradva a Real Madrid mögött, míg a BL-ből a negyeddöntőben esett ki, miután megalázó, 8-2-es vereséget szenvedett a későbbi győztes Bayern Münchentől - a szerk.), aztán az a bizonyos fax, meg minden egyéb... Mindezt magammal cipeltem az új idény kezdetére is... Az igazság az, hogy most már jól érzem magam, de a nyár egy nagyon rossz időszak volt számomra" – mondta a hatszoros aranylabdás argentin klasszis.

Lionel Messi igyekszik lassan túllépni a nyáron történteken Forrás: AFP/Josep Lago

Messi és a klub kapcsolata augusztusban romlott meg, amikor az argentin hivatalosan (azzal a bizonyos faxszal) jelezte, hogy szeretné elhagyni az FC Barcelonát. Csakhogy a klub elnöke, Josep María Bartomeu ezt megakadályozta, Messi pedig végül kénytelen volt maradni, hogy elkerüljön egy hosszadalmas pereskedést. A szerződéséből jelen állás szerint hét hónap van hátra, januártól pedig szabadon tárgyalhat esetleges új munkaadójával.

A katalán klubnál január 24-én tartják az elnökválasztást, aminek végkimenetele adott esetben befolyásolhatja Messi barcelonai jövőjét is.

"Tudom, hogy a klub nehéz helyzetben van most szervezeti szinten és a pályán is, illetve minden téren, de én akkor is izgatott vagyok. Jól érzem magam és várom, hogy minden fronton harcolhassak a klub sikreiért."