Vágólapra másolva!
Mikel Arteta úgy véli, az Arsenal nagy bajba került, miután kedd este 4-1-es vereséget szenvedett a Manchester City ellen az angol Ligakupa negyeddöntőjében, és búcsúzott a sorozattól. A spanyol tréner elmondta, hogy csapatának ki kell másznia a gödörből, és mindenkinek vállalnia kell a felelősséget - írta a The Guardian.

A londoniak edzője kissé felforgatott kezdő tizenegyet küldött pályára Pep Guardiola csapata ellen, és a szerencsével is hadilábon állt. A kapuban az izlandi Alex Rúnarsson kezdett, akinek nem volt túl jó estéje, Riyad Mahrez góljában csúnyán benne volt. Az Arsenal egyenlítő találatát előkészítő Gabriel Martinelli rúgást kapott a sípcsontjára, ezért idő előtt le kellett cserélni, ráadásul a City harmadik gólját lesállás előzte meg, ám videobíró hiányában az esetet nem lehetett visszanézni.

mondta Arteta. "Nagy bajban vagyunk. Én most a harcosokra koncentrálok. Sok harcost látok. Ez ismét egy fájdalmas pillanat volt. Nagyon korán kaptunk egy elkerülhető gólt, amelyen nehéz túljutni, de mi reagáltunk és kiegyenlítettünk. Ezek után jobban játszottunk, mint ellenfelünk, ám újra kaptunk egy könnyű gólt.

Ha ilyen gólokat ajándékozol az ellenfélnek, akkor nincs esélyed nyerni.

Ráadásul a harmadik találat lesről született, ekkorra végképp eldőlt a mérkőzés" - vélekedett.

Arteta szerint csapatának muszáj kimásznia a gödörből Forrás: AFP/Adrian Dennis

A menedzser úgy érezte, első számú kapusának, Bernd Lenónak pihenésre volt szüksége, ezért adott lehetőséget Rúnarssonnak, akit támogatásáról biztosított. "Nem sok meccset játszott még, alkalmazkodnia kell a ligához.

Mindannyian hibázunk, támogatnunk kell őt.

Együtt győzünk és veszítünk, mindenki felelős" - tette hozzá.

A City trénere, Guardiola védelmébe vette egyre nagyobb nyomás alatt álló kollégáját, korábbi asszisztensét.

"Hatalmas hibát követnek el, ha Artetát kirúgják.

Nagyon magas minőséget képvisel. Csak idő kérdése és jól fog teljesíteni" - mondta.

Guardiola szerint csak idő kérdése, és Arteta bebizonyítja, hogy alkalmas a feladatra Forrás: AFP/Adrian Dennis

Az Arsenal a Premier League-ben a 15. helyen áll, az angol Ligakupából pedig ezzel a vereséggel kiesett. A csapat legközelebb december 26-án lép pályára a bajnokságban a Chelsea ellen.