Gulácsi Péter: Szoboszlai Dominik nagyon jó döntést hozott

Gulácsi Péter RB Leipzig
Leipzig's Hungarian goalkeeper Peter Gulacsi gestures during the UEFA Champions League Group H football match RB Leipzig v Istanbul Basaksehir FK in Leipzig, eastern Germany on October 20, 2020. (Photo by Ronny Hartmann / AFP)
Vágólapra másolva!
Gulácsi Péter, a Lipcse magyar válogatott kapusa a Nemzeti Sportnak adott hosszú interjút, amiben az őszi szezonról, az Európa-bajnokságról és Szoboszlai Dominikról is beszélt.

„Az utóbbi fél év nagyon megterhelő volt, elég csak megnézni, hogyan alakult a csapat programja a Bajnokok Ligája előző kiírásának augusztusi végjátéka óta. A sűrű versenynaptár és a sérülések ellenére jól szerepeltünk, megteremtettük a lehetőségét az előző idény túlszárnyalásának.

Ez a Bajnokok Ligájában a legnehezebb, de a Bundesligában és a Német Kupában adva van a lehetőség, hogy jobban szerepeljünk, mint idén tavasszal.

A kényszerszünetet követően a Bayern München kiemelkedett a mezőnyből, esélyünk sem maradt a bajnoki címre. Most két pont választ el minket tőlük, a kupában pedig szeretnénk a döntőig menetelni" – mondta a Leipzig kapusa, aki Willi Orbánnal együtt első magyar labdarúgóként léphetett pályára a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

Gulácsi Péter, a Leipzig kapusa Forrás: AFP/Ronny Hartmann

„Az Európa-bajnokság nyilván ott motoszkál az ember fejében. Év közben többnyire a Bundesligáról, a Bajnokok Ligájáról és a Német Kupáról beszélünk, de az Eb-t semmivel sem lehet összehasonlítani. Pályafutásom egyik legfontosabb állomása lesz, ilyen tornán akkor is óriási élményt jelent a részvétel, ha a reális esélyeket nézve iszonyúan nehéz három mérkőzés elé nézünk" – mondta Gulácsi Péter, aki már két másik magyarral készülhet, miután Szoboszlai Dominik is Lipcsébe igazolt.

„Dominik nagyon jó döntést hozott a pályafutása szempontjából, ám annak idején a saját bőrömön tapasztaltam, mekkora ugrást jelent Ausztriából Németországba szerződni. Éreztem a különbséget, pedig én Salzburgból az akkor még német másodosztályban szereplő Leipzighez szerződtem, mégsem voltam könnyű helyzetben. Ehhez képest Dominik most a BL-elődöntős Leipzighez érkezik. Willivel együtt immár négy-öt éve alapembernek számítunk a csapatban, kívülről talán nem is látszik, mennyi energiát és erőfeszítést igényel, hogy tartsuk a szintet egy olyan közegben, amelyben minden meccsen és edzésen a maximumot kell nyújtani, óriási a konkurenciaharc. Ez a csapat hétről hétre győzelmi kényszerben lép pályára, az eredményekkel együtt a nyomás is nő, ebbe a közegbe kell most beilleszkednie Dominiknek. Biztos vagyok benne, hogy megkapja a lehetőséget, a tehetsége alapján élhet vele, de mivel ezen a szinten még az út elején jár, nem szabad türelmetlennek lenni vele szemben."