Vágólapra másolva!
Az olasz edző  a meccs előtt elmondta, hogy nagyon sok jó csapat van a Premier League-ben, de az ő igazi céljuk nem a bajnoki cím.

Carlo Ancelotti, az Everton olasz edzője szerint csapata nem tartozik az esélyesek közé az angol bajnoki címért való versenyfutásban - mondta el az olasz edzőlegenda a Manchester City elleni hazai meccs előtt. Pep Guardiola csapata a Goodison Parkba látogat, és az Everton edzője szerint ha ma nyernének is a Manchester City ellen, akkor sem lennének a bajnoki cím legfőbb esélyesei.

Az Everton utoljára 1987-ben volt bajnok a Premier League-ben.

Carlo Ancelotti szerint nekik fontosabb, hogy az európai kupaküzdelmekben tudjanak indulni jövőre:

Az olasz edző elmondta, hogy nagyon sok jó csapat van a Premier League-ben, de az ő igazi céljuk az, hogy kijussanak az európai porondra.

Ancelotti és Guardiola csapata fog találkozni egymással a Goodison Parkban Forrás: AFP/Oli Scarff

Az Everton győzelmével hat pontra növelné a különbséget közte és a Manchester City között, és megerősítené helyét az első négy között a táblázaton. Ancelotti szerint be kell látniuk, hogy nincsenek még egy-két jobb csapat szintjén. Egy éve dolgoznak együtt a kerettel, és azon vannak, hogy még jobbak legyenek jövőre.

Az Everton csapatában Richarlison és James Rodríguez lesznek a hiányzók. Előbbi agyrázkódásából lábadozik, a kolumbiai irányító pedig vádlisérüléssel küszködik. Ancelotti szerint a következő West Ham elleni meccsre mindketten felépülnek majd. Az olasz edző azt is elárulta, hogy Allan is visszatérhet combsérülését követően, és némileg meglepte, hogy a középhátvéd Digne bokasérülését követően állítólag már január végén visszatérhet a csapatba.

Az Everton jelenleg a második a Liverpool mögött az angol bajnokságban. Jürgen Klopp csapatától három pontra vannak lemaradva. A Manchester City szintén három ponttal van lemaradva az Everton csapatától, de egy meccsel kevesebbet is játszottak Guardioláék.