Mészöly Kálmán megkönnyezte a magyar fociválogatott Eb-kijutását

Mészöly Kálmán Budapest, 2014. december 9.
Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott labdarúgó, korábbi szövetségi kapitány a pályafutását bemutató, A Szőke Szikla életregénye című könyvének bemutatóján Budapesten 2014. december 9-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest, 2014. december 9. Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott labdarúgó, korábbi szövetségi kapitány a pályafutását bemutató, A Szőke Szikla életregénye című könyvének bemutatóján Budapesten 2014. december 9-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Szomorú karácsony volt az idei Mészöly Kálmán számára. A magyar futball ikonikus alakja, aki háromszor irányította a nemzeti csapatot szövetségi kapitányként, rendkívül családcentrikus embernek tartja magát, az ünnepi időszakot mindig a szerettei körében, meghitten tölti.

Ezúttal azonban le kellett mondania a közös karácsonyozásról. A Vasast játékosként és trénerként évtizedeken át szolgáló legenda ugyanis az életkorából, valamint korábbi betegségeiből adódóan a koronavírus-járvány által kiemelten veszélyeztetett réteghez tartozik. Elmúlt már 79 éves, ráadásul az utóbbi esztendőkben koszorúér-szűkület, húgyúti fertőzés és bélrendszeri probléma is gyötörte. Családtagjai éppen ezért fájó szívvel, de úgy döntöttek, az ünnepek alatt nem találkoznak vele személyesen, igyekeznek őt minden lehetséges úton óvni a fertőzéstől.

Mészöly Kálmán megkönnyezte a magyar fociválogatott Eb-kijutását Forrás: MTI/Illyés Tibor

– fogalmazott a Blikknek az ünnepeket a felesége társaságában töltő Mészöly Kálmán, aki szerencsére jól érzi magát. "A leleteim rendben vannak, januárban kell majd felülvizsgálatra mennem az urológusomhoz." Hozzátette, nehezen viseli, hogy nem mehet sehova, de igyekszik hasznosan elütni az időt. A feleségével kártyázik, emellett sok keresztrejtvényt fejt, tévét néz.

Mészöly Kálmán számára továbbra is a labdarúgás a legfontosabb, kiemelt figyelemmel követi szeretett sportága történéseit.

„Megkönnyeztem a válogatott Izland elleni pótselejtezős sikerét.

Egymás után két Európa-bajnokságon vehet részt a csapat, ami különleges boldogsággal tölt el. Ráadásul jövőre idehaza szerepelhet Eb-meccseken az együttes, remélhetőleg már nézők előtt. A Fradi Bajnokok Ligája-szereplésének is nagyon örültem, bízom benne, hogy mostantól gyakrabban szurkolhatunk magyar klubnak a BL-ben."