Tűzijáték robbant fel a válogatott focista kezében

Spain v Norway - UEFA EURO 2020 Qualifier soccer FOOTBALL Spain Norway UEFA EURO 2020 Qualifier Omar Elabdellaoui Omar Elabdellaoui of Norway UEFA European Championships group F qualifying match ball Mestalla Estadi Jose Breton NurPhoto Valencia
Omar Elabdellaoui of Norway controls the ball during the 2020 UEFA European Championships group F qualifying match between Spain and Norway at Estadi de Mestalla on March 23, 2019 in Valencia, Spain. (Photo by Jose Breton/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Súlyos balesetet szenvedett Omar Elabdellaoui, a norvég labdarúgó-válogatott és a török Galatasaray focistája, akinek szilveszter éjjel a kezében robbant fel egy tűzijáték-petárda Törökországban. A játékost kórházba vitték, nincs életveszélyben, de súlyos az állapota.

A szerencsétlen esetről előbb a török, majd a norvég sajtó is beszámolt.

Az első jelentések arról szóltak, hogy Omar Elabdellaoui a kezén és az arcán szenvedett sérüléseket. Az orvosok attól tartottak, hogy a játékos megvakul.

Később a Galatasaray nyilatkozatot adott ki, amelyben leírták, hogy a játékos nincs közvetlen életveszélyben. A Hürriyet című lap azt írta, hogy Abdurrahim Albayrak, a Galatasaray alelnöke, Fatih Terim vezetőedző és Arda Turan csapatkapitány is meglátogatta a kórházban a balesetet szenvedett játékost.

Omar Elabdellaoui rendkívüli szerencsétlen éven van túl, amelyet csak tetézett a szilveszter éjszakai baleset. Novemberben az ő koronavírustesztje lett pozitív, emiatt maradt el a válogatott Románia elleni mérkőzése és emiatt kellett egy vész-válogatottat kiállítania a norvégoknak az osztrákok elleni Nemzetek Ligája-találkozóra.