A FIFA egyelőre felfüggesztette az angol válogatott focista tízhetes eltiltását

Atletico Madrid v Lokomotiv Moskva: Group D - UEFA Champions League Calciatore Calcio Deporte FOOTBALL Fussball Fussballer Futbol PLAYER Soccer SOCCER PLAYER SPORT Madrid Spain UEFA Champions League 20191211 11 Dec 2019 Wanda Metropolitano Stadium Atletic
Kieran Trippier alapember az Atléticóban és az angol válogatottban
Vágólapra másolva!
Sajtóinformációk szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) felfüggesztette Kieran Trippier tízhetes eltiltását, amelyet a sportfogadásra vonatkozó szabályok megsértése miatt kapott az Atlético Madrid angol válogatott játékosa.

Bár a FIFA korábban jóváhagyta az angol szövetség (FA) döntését, spanyol lapok egybehangzó beszámolója szerint most megváltoztatta korábbi határozatát. Ennek oka - írta például az El País -, hogy előbb meg akarja várni, sikerrel jár-e az Atlético Madrid fellebbezése. Amíg az eljárás tart, a védő továbbra is szerepelhet klubcsapatában.

Az FA közvetlenül karácsony előtt sújtotta eltiltással és 77 ezer eurós bírsággal a 30 éves Trippiert, aki így összesen 12 bajnoki meccsről és a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőről is lemaradt volna.

A vád szerint a 25-szörös válogatott futballista hét pontban is megszegte a szabályokat, az FA ezek közül négyben találta bűnösnek. Az ügy azzal van összefüggésben, amikor a játékos 2019 júliusában a Tottenham Hotspurtől az Atléticóhoz igazolt, a szerződéskötésről ugyanis még az előtt információt adott egy rokonának, hogy annak ténye nyilvánosságra került volna. Trippier azzal védekezik, hogy nem fogadott ezzel kapcsolatban és nem profitált mások sportfogadásából sem.

Frissítés: kora délután a FIFA hivatalosan is megerősítette, hogy fentebb írt indokkal felfüggesztette az angol játékos büntetését.