A Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is már pályára lépett a DVTK új igazolása

A BL-ben is pályára lépett a Diósgyőr új igazolása
Vágólapra másolva!
Artur Pikk 41-szeres észt válogatott, a BL és az EL selejtezőjében 19 mérkőzésen lépett pályára, így most egy nemzetközi rutinnal bíró játékost igazolt le a Diósgyőr.

Artur Pikk egy nagyon rutinos, agilis, párharckereső, ellentmondást nem tűrő stílusú játékos, aki nagyon hasznos tagja lesz a csapatunknak - mondta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója.

- mondta el Benczés Miklós.

"Örülök, hogy a DVTK játékosa lehetek - osztotta meg Artur Pikk. - Mától minden gondolatom akörül jár, hogy a csapat benn maradjon az élvonalban. A magyar bajnokságot még nem ismerem, csak a magyar válogatott ellen léptem eddig pályára kétszer, de igyekszem a legjobb tudásom szerint a csapat hasznára lenni.

A BL-ben is pályára lépett a Diósgyőr új igazolása Forrás: Origo

Artur Pikk Tartuban született, és szülővárosában lett élvonalbeli labdarúgó, igaz a Levadia Tallin kölcsönjátékosaként. Amikor visszatért anyaklubjába, bajnoki címeket és kupákat nyert. Ezt követően a BATE Borisov szerezte meg a játékjogát,

ahol Szuperkupa-győzelemmel nyitott, majd újabb két bajnoki címet is bezsebelt.

Pályafutása következő állomása Rózsahegy, majd egy év múlva a lengyel élvonalbeli Legnica, ősszel pedig Finnországban szerepelt, ahol klubjával az EL-selejtező 3. köréig ment.

Összességében a Bajnokok Ligája selejtezőjében 10., az Európa Liga selejtezőjében 9 mérkőzést játszott.

Sokszoros korosztályos válogatottként 2014-ben mutatkozott be az A-válogatottban, ahol hat év alatt 41 mérkőzésen egyszer volt eredményes.