Vágólapra másolva!
Ralf Edström, aki az 1974-es világbajnokságra való kijutás szempontjából kulcsfontosságú magyar-svéd meccsen a 80. percben gólt fejelt, ezzel kiejtve a magyarokat, úgy véli, hogy Zlatan Ibrahimovicot nem kellene újra behívni a svéd nemzeti csapatba - írta az expressen.se. 

2020 novemberében Zlatan Ibrahimovic jelezte, hogy hiányzik neki a svéd válogatott, és szeretne újra játszani a nemzeti csapatban.

A Milan sztárja Janne Anderson szövetségi kapitánnyal személyesen is beszélgetett már erről, de egyelőre nem tudni, hogy a felek miben állapodtak meg.

Ibrahimovic visszatérésének valószínűleg sok szurkoló örülne, azonban a svédek korábbi legendája, Ralf Edström nem tartozik közéjük.

Janne összeállított egy csapatot, amely kollektíven működik, és Zlatan erős személyiségű, és Erik Hamrén kapitánysága idején túl sok mindent akart irányítani. Nem akarom, hogy visszakerüljön a válogatottba, és megértem, hogy Janne most nehéz helyzetben van" - mondta a 68 éves Edström.

Zlatan Ibrahimovic visszatérésének nem mindenki örülne Svédországban Forrás: AFP/Miguel Medina

Edström ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a milánói csatár a svédek eddigi legjobb futballistája,

de a probléma az, hogy túl sok helyet foglal el egy válogatottban.

"Ha visszatér, akkor az lesz a helyzet, hogy a többiek elől elveszi a helyet. Ezért mondok nemet. Szeretem Erik Hamrént, csodálatos ember és jó edző, de Zlatan sok mindenbe beleszólt akkoriban. Kicsit megosztott vagyok a válogatottban való részvételével kapcsolatban, mivel túl sokat fog irányítani" - tette hozzá a korábbi futballista.