Magyar kapussal a kezdőben kapott ki az Aston Villa a Liverpool ellen - videó

fbl Horizontal
Aston Villa's Hungarian goalkeeper Akos Onodi (L) concedes the opening goal from a shot by Liverpool's Senegalese striker Sadio Mane during the English FA Cup fifth round football match between Aston Villa and Liverpool at Villa Park in Birmingham, central England on January 8, 2021. (Photo by HANNAH MCKAY / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Pénteken este különleges mérkőzést rendeztek az FA-kupában, a legjobb 32-be kerüléséért vívott harcban. A koronavírus miatt utánpótláskorúakkal felálló Aston Villa fogadta a bajnoki címvédő Liverpoolt. A meccsen hamar előnybe került a Liverpool, de a félidő végén egyenlíteni tudott az Aston Villa. A második 45 percben aztán a Liverpool ellentmondást nem tűrően négy perc és 22 másodperc alatt három gólt lőve eldöntötte a továbbjutás sorsát, és 4-1-re nyerte a mérkőzést.

Egészen péntekig még az sem volt biztos, hogy ez a találkozó egyáltalán létrejön az Aston Villánál fennálló koronavírus-fertőzések miatt. A hírek szerint a házigazdák első számú együtteséből tizen is betegek lettek, így azok csak az U23-as és a még fiatalabb utánpótláskorú játékosokkal feltöltve tudtak kiállni a mérkőzésre. Ennek köszönhetően került az Aston Villa kapujába a 19 éves magyar kapus, Ónodi Ákos is.

Még négy percet sem kellett várni

az első liverpooli gólra, amely egy jobb oldali beadás után Mané fejese után érkezett Ónodi kapujába.

A folytatásban is a vendégek domináltak, a labda csak pillanatokra került a hazai csapathoz, de figyelembe véve a fent leírtakat, ez azért nem volt meglepő a rutin és az összeszokottság teljes hiánya miatt a Villa részéről.

A 23. percben megduplázhatta volna az előnyét a Liverpool, ekkor azonban két hatalmas bravúrt mutatott be a győri nevelésű magyar kapus, így maradt az 1-0 a meccsen.

Tizenkét perccel később Szalah is próbára tette a 19 éves játékost, de ezúttal is védeni tudott a kapus, és szögletre menteni.

A Liverpool az első 40 percben 85%-ban birtokolta a labdát, sokat elmond a mérkőzés képéről, hogy az Aston Villa játékosai egyetlen egy szabálytalanságot nem követtek el addig a meccsen.

Ráadásul a 41. perc elején egy szép támadás végén mondhatni a semmiből jött a hazaiak egyenlítő gólja a 17 éves Louie Barry révén.

A Liverpool a félidő végét nagyon megnyomta, és a 46. percben Curtis Jones jó lövésével közel is járt a gólszerzéshez, de Ónodi megint remekül védett, így 1-1-gyel mehettek el a csapatok a szünetre.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, azaz óriási Liverpool nyomással. A labda csak másodpercekre volt a Villa focistáinál, akik egészen a 60. percig derekasan állták a sarat, de ekkor

a sokadik próbálkozás után Wijnaldum betalált, ezzel újra a vendégek vezettek a meccsen.

Két perccel később ismét a Liverpool volt eredményes, és

Mané újra fejjel talált be Ónodi kapujába, ezzel 3-1-re módosítva az eredményt és eldöntve a továbbjutás kérdését.

Érezhetően összeesett az Aston Villa a két gyors gól után,

amelyet két perc múlva egy újabb követett Szalahnak köszönhetően.

A továbbiakban már nem esett több gól a mérkőzésen, így 4-1-s eredménnyel ment tovább a Liverpool az FA-kupában, míg az Aston Villa kiesett a sorozatból.