Koeman nagyon várja az FC Barcelona elnökválasztását, mert sürgősen igazolna

fbl Horizontal
Ronald Koeman Barcelonája alakulóban van
Vágólapra másolva!
Ronald Koeman, az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője nagyon várja már a klub január 24-én esedékes elnökválasztását, mert sürgősen, a téli átigazolási időszakban meg akarja erősíteni a keretét.

Az 57 éves holland szakember - aki tavaly nyár óta irányítja a katalánokat - az együttes szombati, bajnoki mérkőzése előtt kiemelte: szívesen szerződtetne új játékosokat, de ezzel meg kell várnia, hogy két hét múlva kit választanak meg a klub első emberének.

A mérkőzéseken hatékonyabban kellene játszanunk, az edzéseken pedig a posztonkénti versenyhelyzetet kellene élesebbé tennünk" – hangsúlyozta.

Koeman hozzátette: sok oka van annak, miért lenne szükség új játékosokra, de megérti és elfogadja a klub helyzetét, ha a téli átigazolási időszakban erre mégsem lesz lehetőségük. Ebben az esetben várnak nyárig az erősítésekkel.

Ronald Koemannak egyelőre meg van kötve a keze Forrás: AFP/Lluis Gene

Koeman sérülés miatt nem számíthat a hosszabb időre kidőlt Ansu Fati, Gerard Piqué, Philippe Coutinho és Sergi Roberto játékára, míg Clément Lenglet eltiltás miatt nem szerepelhet szombaton Granadában. A Barcelona egy hét alatt három idegenbeli mérkőzést játszik, ebből kettőt - az Huesca és az Athletic Bilbao vendégeként - már megnyert.

A holland edző szerint a bajnoki címért zajló versenyfutásban több vereséget már nem engedhetnek meg maguknak, ami nagy nyomást helyez a csapatára.

A La Ligában éllovas Atlético Madrid úgy előzi meg két ponttal a második helyezett Real Madridot, valamint héttel a harmadik Barcelonát, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisainál. A katalánok a bajnokságban 17 mérkőzésen 31 pontot szereztek, kilenc győzelem mellett négy döntetlenjük van és már négyszer kikaptak.

A Barcelona ráadásul a Bajnokok Ligája-csoportjában - melyben ellenfele volt a Ferencváros is - 2006 után először nem tudott elsőként végezni, és a nyolcaddöntő slágerpárosításában majd az előző BL-idényben döntős, a napokban edzőváltáson átesett Paris Saint-Germainnel találkozik.