A Real Madrid kereste a legtöbb pénzt a pandémia által sújtott idényben

fbl Horizontal
Real Madrid's Spanish midfielder Marco Asensio (3rdL) celebrates with teammates after scoring a goal during the Spanish League football match between Real Madrid and Celta Vigo at the Alfredo Di Stefano stadium in Valdebebas, northeast of Madrid, on January 2, 2021. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)
Vágólapra másolva!
A KPMG könyvvizsgáló cég legfrissebb kimutatása szerint a spanyol bajnok Real Madrid labdarúgóklubjának volt a legnagyobb a bevétele az európai egyesületek közül a koronavírus-járvány által sújtott 2019/2020-as szezonban.

A vállalat által közölt kimutatás alapján ugyan a madridiak bevétele nyolc százalékkal csökkent a vizsgált időszakban, még így is 681,2 millió euróval a ranglista élén zártak, megelőzve a német bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Bayern Münchent (607,2 millió euró), a Premier League-aranyérmes Liverpoolt (557 millió euró), valamint a francia bajnok Paris Saint-Germaint (540,6 millió euró).

A lista ötödik helyét a Serie A-ban címvédő Juventus foglalja el 401,4 millió euróval, míg a pandémia okozta veszteségek rangsorában a Paris Saint-Germain áll az élen, amely a KPMG kimutatása szerint 125,8 millió euró bevételtől esett el a járvány miatt.

Ebben az is közrejátszhatott, hogy az európai csúcsbajnokságok közül tavaly áprilisban csak a franciát szüntették be idő előtt a pandémiára hivatkozva.