Neymar góllal tért vissza, a PSG megnyerte a francia Szuperkupát - videó

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar reacts after scoring a penalty kick during the French Champions Trophy (Trophee des Champions) football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Marseille (OM) at the Bollaert-Delelis Stadium in Lens, northern France, on January 13, 2021. (Photo by Denis Charlet / AFP)
Vágólapra másolva!
Szerda este a Lens-ban rendezett francia Szuperkupa-döntőben a címvédő Paris Saint-Germain 2-1-re legyőzte az Olympique de Marseille csapatát, így a fővárosi csapat sorozatban nyolcadszor, fennállása során pedig 10. alkalommal hódította el a trófeát. 

A találkozónak a Mauricio Pochettino vezette párizsiak voltak az esélyesei, akik a sorozatban a nyolcadik Szuperkupa-győzelmükre készültek. A PSG-szurkolóknak jó hír volt, hogy a decemberi bokasérülése után Neymar visszatért a keretbe, igaz, a világ legdrágább játékosa a kispadon kapott helyet. A két csapat legutóbb tavaly szeptemberben csapott össze a francia bajnokságban, a Párizsban rendezett "Le Classique"-ot a Marseille nyerte 1-0-ra, így a Paris Saint-Germainnek volt miért visszavágnia.

Az első félidőben a párizsi csapat dominált.

Pochettino csapata közel 60%-ban birtokolta a labdát, a Marseille-nek pedig kapura lövést sem engedett 45 perc alatt.

A PSG mezőnyfölénye a 39. percben érett góllá. Ekkor az argentin Ángel Di Maria jobbról betekert labdájára honfitársa, Mauro Icardi érkezett középre, és öt méterről a kapuba bal oldalába csúsztatott.

A második félidőben a PSG még többet birtokolta a labdát, viszont a Marseille sokat több lövéssel kísérletezett. Keylor Navasnak azonban nem kellett bravúrt bemutatnia, így a párizsi csapat győzelmét semmi sem fenyegette. Az 86. percben aztán a PSG bebiztosította a győzelmét. Egy kiugratás után Icardi került ziccerbe, az argentin csatár lábát azonban elütötte a félidőben beálló Yohann Pele, a jogosan megítélt tizenegyest pedig a húsz perccel korábban beálló Neymar váltotta gólra.

A 89. percben a korábbi francia válogatott Dimitri Payet gyönyörű pörgetésével még szépíteni tudott a Marseille, de túl későn jött a gól, így a hajrát már rutinból lehozta a PSG és sorozatban nyolcadszor nyerte meg a francia Szuperkupát.

Francia Szuperkupa, döntő:
Paris Saint-Germain-Olympique de Marseille 2-1 (1-0)