Társoldalunk:

Ölelkező, puszilkodó focisták miatt ideges Anglia vezető főorvosa

2021.01.14. 09:07

Anglia legelismertebb főorvosa szerint a focistáknak jobban kellene figyelniük egymásra a gólörömök ünneplésénél, mivel az ölelkezések terjeszthetik a koronavírust. A doktor szerint elképesztő felelőtlenség, amit a játékosok művelnek.

Az angol sajtóban egyre többet szerepelnek olyan esetek, amikor a meccseken a játékosok megsértik a távolságtartásra vonatkozó szabályokat, főleg egy győzelem ünneplésekor - olvasható a Guardian oldalán.  

A Crawley játékosai sem figyelnek a szabályokraForrás: AFP/Glyn Kirk

Nagyon veszélyes helyzetben vagyunk - mondta el Jonathan Van-Tam, Anglia egyik legelismertebb főorvosa a BBC-nek nyilatkozva arról, hogy egyes játékosok ölelkeznek és puszilkoznak a gólokat követően. 

Nem nyugodhatunk meg, amíg a teljes népességnek be nem adják a vakcinát. Kerülni kell minden szorosabb érintkezést, mivel minden harmadik ember elkaphatja a fertőzést, de tünetei nem biztos, hogy lesznek - mondta el a fővorvos. A Manchester City edzője, Guardiola és az Arsenal csapatát vezető Arteta azok között az edzők között van, akik szerint a játékosaik nem követik a biztonsági szabályokat vírushelyzetben. A doktor szerint mindez elképesztő felelőtlenség. Ugyanakkor az edzők nincsenek abban a helyzetben, hogy ezeket a szabálysértéseket megakadályozzák.