Vágólapra másolva!
Horvát jobbhátvéd érkezett kölcsönbe a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Diósgyőrhöz. Alen Grgic 122 horvát élvonalbeli mérkőzésen 13 gólt lőtt, és további 13 gólpassz fűződik a nevéhez.

Alen Grgic csütörtök reggel jelent meg a DVTK Medicalban az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatok elvégzésére, majd aláírta a szerződését, ami az átigazolási időszak első napján lép életbe. Klubja tudtával és engedélyével természetesen addig is részt vesz a DVTK edzésein és a felkészülési mérkőzésen – számolt be a dvtk.eu.

„Alen Grgić nagyon gyors és agilis játékos, aki védőként és szélső támadóként is bevethető, így több poszton is számíthat rá a pálya jobb oldalán Zoran Zekic vezetőedző - mutatta be az új igazolást Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. - Saját nevelésű, korosztályos válogatott védőnk, Orosz Donát súlyos sérülést szenvedett a felkészülés során, így hónapokra kidőlt, ezért fontos volt, hogy alternatívát teremtsünk ezen a poszton is. Bízunk benne, hogy Alen mind a képességeivel, mind a mentalitásával hozzásegíti a csapatot a célunk eléréséhez."

Alen Grgic tavasszal Diósgyőrben játszik Forrás: dvtk.eu

Alen Grgic a szlavóniai Újgradiskán született, és a közeli Cernik városában lett labdarúgó. Tehetségére 14 éves korában Eszéken is felfigyeltek, és hogy jól tették, arra bizonyíték, hogy az NK Osijek színeiben 19 évesen bemutatkozott a horvát élvonalban. Rutinszerzés céljából egy évet az NK Sesvete csapatánál töltött, visszatérve pedig stabil alapemberré vált. A klub felemelkedésének részeseként megmutatta magát a nemzetközi kupaporondon, ahol játszott többek között a PSV Eindhoven, az Austria Wien, az FC Basel és a Glasgow Rangers ellen is. A 2018/2019-es idényben 7 gólpasszal szolgálta ki társait. Ebből az időszakból több új diósgyőri igazolást is ismer, Marko Malenica és Goran Milovic csapattársa, Zoran Zekic és Mario Kuic edzője volt Eszéken.

„Örülök, hogy tavasszal a DVTK-ban játszom - nyilatkozta Alen Grgic. - Jelenleg az a legfontosabb, hogy jó eredményeket érjünk el, ehhez pedig a maximumot kell kihozni magunkból. Csak azt ígérem, hogy mindent megteszek a jó szereplés érdekében. Eszéken már dolgoztam Zoran Zekić irányításával, ahol Goran Milović mellettem játszott a védelemben, a kaput pedig Marko Malenica védte. Marko egyébként jó barátom, egy városból származunk, biztosan könnyebb lesz így az első napokban, amíg meg nem ismerem a többi csapattársam."