Kiesett a Real Madrid a spanyol Szuperkupa elődöntőjében - videó

fbl Horizontal
Athletic Bilbao's Spanish defender Inigo Martinez (L) and Spanish defender Unai Nunez challenge Real Madrid's Belgian forward Eden Hazard (C) during the Spanish Super Cup semi final football match between Real Madrid and Athletic Club Bilbao at La Rosaleda stadium in Malaga on January 14, 2021. (Photo by JORGE GUERRERO / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol Szuperkupa csütörtöki elődöntőjében a Real Madrid az Athletic Bilbao ellen lépett pályára. A mérkőzésen a madridi mezőnyfölény ellenére már az első félidőben két gólt szerzett a Bilbao és ezzel lényegében el is döntötte a továbbjutás kérdését. A második félidőben a Madrid erejéből csak szépítésre futotta, így a fővárosiak 2-1-re kaptak ki és estek ki a sorozatból.

A bajnokságban a két csapat legutóbbi öt egymás elleni meccsén három madridi győzelem született, két döntetlen mellett. A La Liga idei kiírásában a hazaiak jelenleg a második, míg a vendégek a 12. helyen állnak.

A találkozó madridi mezőnyfölénnyel kezdődött, ennek ellenére a 18. percben Raul Garcia szerezte meg a vezetést a Bilbaónak egy eladott labda után gyorsan végigvitt támadás végén.

A folytatásban is próbálkoztak a fővárosiak, ennek ellenére a félidő hajrájában ismét a vendégek szereztek gólt. A 38. percben tizenegyeshez jutott a Bilbao, miután egy beadás után Lucas lerántotta a vendégek játékosát a tizenhatoson belül.

A labda mögé az első találatot szerző Garcia állt és magabiztosan lőtte be saját maga és csapata második gólját is.

A második félidőben még egy lapáttal rátett a Madrid, aminek a 73. percben meg is lett az eredménye egy jól felépített akció végén. Mondjuk ehhez kellett egy védelmi hiba is, ami után

Benzema 2-1-re módosította az állást.

A folytatásban is mindent megtett a Real Madrid az egyenlítésért, azonban ez már nem sikerült, így a döntőben a Barcelona ellenfele az Athletic Bilbao lesz.