Társoldalunk:

Sok a fiatal magyar játékos a Fradiban

2021.01.15. 17:47

Kubatov Gábor az élvonalbeli labdrúgó-bajnokságban címvédő, és az ősszel a Bajnokok Ligájában nagyszerűen teljesítő Ferencváros elnöke elmondta, szinte mindenben egyetért Csányi Sándorral, egyetlen, ám annál fontosabb dolgot kivéve.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnök csütörtökön tartott háttérbeszélgetést, majd interjút többe között az Origónak is, ahol kifejtette véleményét arról, hogy ugyan nagyon büszke a Ferencváros és az Európa-liga-induló MOL Fehérvár teljesítményére, de sajnálja, hogy mindkét csapatban nagyon sok külföldi futballista játszik.

"Valóban nincs sok magyar egyszerre a pályán, azonban nézzünk a színfalak mögé – idézi a Nemzeti Sport Online Kubatov Gábort.

Kubatov Gábor egy fontos dologban nem tud igazat adni Csányi SándornakFotó: Hirling Bálint - Origo

Figyelembe kell venni ugyanis, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata számára csupán három-négy olyan játékos van a magyar válogatottból, aki szinte százszázalékos biztonsággal azonnal nagy erősítést jelentene. Az ő áruk azonban olyan magas, hogy elérhetetlenek az FTC számára. Szintén ehhez a témához kapcsolódik, hogy a fiatal magyar labdarúgókért sokszor irreálisan nagy összegeket kérnek el a hazai egyesületeik, azaz hiába próbáljuk meg idecsábítani és fejleszteni őket, egyszerűen túlzó az az ár, amit megpróbálnak kapni értük. Ezzel együtt mi így is igyekszünk minél több magyar játékosnak lehetőséget adni, még a legmagasabb szinten is. A Juventus elleni hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésen például négy magyar is kezdőként lépett pályára, ők négyen – Dibusz Dénes, Lovrencsics Gergő, Botka Endre és Sigér Dávid – egy mérkőzéstől eltekintve az összes BL-összecsapáson lehetőséget kaptak, miközben a világ futballjában azt látjuk, hogy egy olyan kivételes sztárcsapat, mint a Juventus, ellenünk egyetlen olasz játékossal, Bernardeschivel állt fel hazai pályán, és csereként is csak egy olasz állt be, Chiesa, ráadásul éppen a honfitársa helyére. De a kivételes utánpótlásáról híres FC Barcelonában is csak három spanyol kezdett az ellenünk vívott mindkét BL-összecsapáson" – mondta a zöld-fehér klub elnöke.

A teljes cikket ide kattintva tudja elolvasni.