Társoldalunk:

A Bayern München nagyon megszenvedett Sallai Rolandék legyőzéséért - videó

2021.01.17. 17:29

A Bayern München hazai pályán végig mezőnyfölényben játszva is csak komoly erőfeszítések árán tudta 2-1-re legyőzni a legutóbbi öt bajnokiját egyaránt megnyerő, Sallai Rolanddal a kezdőben felálló SC Freiburgot. A magyar válogatott támadó egy órát töltött a pályán, és ez alatt csapata legjobbja volt.

Egy vállalható vereség (2-3 a Mönchengladbach otthonában) és egy kínos kupakudarc (2-2 után tizenegyesekkel való kiesés a Német Kupából a másodosztályú Holsten Kiel vendégeként) jelentette "hullámvölgyből" kellett kikecmeregnie a címvédő és listavezető Bayernnek, amiben az európai top ligák elmúlt öt forduló alapján legeredményesebb csapata, az SC Freiburg igyekezett megakadályozni.

Hansi Flick az eredménykényszernek megfelelően talán legerősebb összeállításban küldte pályára a csapatát, miközben a kispadon is olyan játékosok ültek, mint Leroy Sane és Niklas Süle.

Christian Streich ezúttal is a kezdőbe jelölte a magyar válogatott támadóját, Sallai Rolandot, aki már négy gólnál jár az idei bajnokságban. 

A Bayern hatalmas tempóban kezdett, és a 8. percben Robert Lewandowski révén meg is szerezte a vezetést. A lengyel csatárnak ez már a 21. bajnoki gólja volt az idényben.

Lewandowski az első játékos a Bundesliga történetében, aki már a bajnokság első felében eljutott 21 gólig.

A Bayern eddigre már túl volt egy gyanús vendég kezezés utáni videózáson, a Freiburg pedig egy kényszerű cserén (Baptiste Santamaria nem tudta folytatni), és ahogy az várható volt, a bajorok támadásban maradtak. A következő nagy helyzet mégis a vendégek előtt adódott, a 17. percben Sallai gurított nem sokkal a bal kapufa mellé. 

A 28. percben a Bayernnek is cserélnie kellett, Gnabry helyére Sane érkezett, akinek mindjárt volt is egy jó lövése. A szünetig is maradt a Bayern mezőnyfölénye, de csak egy-két kisebb helyzetet tudtak kialakítani a jól védekező vendégek ellen.

Szünet után egy újabb kényszerű csere keserítette, majd az egyenlítő gól vidította fel: a másodpercekkel korábban csereként beállt Nils Petersen fejesét csak a gólvonal mögül tudta kiütni Neuer. 

Sallai Roland a gól előtti hármas csere során hagyta el a pályát.

Erőlködött a Bayern, és ennek meg is lett az eredménye, a 74. percben Leroy Sané tette le a labdát szép mozdulattal Thomas Müller elé, aki habozás nélkül lőtt a hosszú alsó sarokba.

A 90. percben Sané lőtt egy szép cselsorozat után, de az egész meccsen remekül védő Florian Müller ezúttal is a helyén volt. A 91. percben pedig majdnem úgy járt a Bayern, mint a kieli kupameccsen, de Nils Petersen lövése a felső lécről centikkel a gólvonal elé vágódott. 

Eredmény, Bundesliga, 16. forduló:
Bayern München–SC Freiburg 1-1 (1-0)
gól: Lewandowski 8., Th. Müller 74., ill. Petersen 63.

A Bayern ezzel a sikerrel négy pontra növelte az előnyét a tabellán, kihasználva, hogy közvetlen üldözői közül sem az RB Leipzig, sem a Bayer Leverkusen, sem pedig a Borussia Dortmund nem tudott győzni ebben a fordulóban.